Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
48 komentara

Recepti za francusku i rusku salatu - fino za prste polizati

Teško je zamisliti blagdane bez francuske salate na stolu, a tu je recept kakav još možda niste iskušali. Uz to, predlažemo vam da ugodno iznenadite svoje goste - prefinom ruskom salatom

Foto: Dreamstime
48 komentara

Francuska salata

Sastojci: 

  • 350 g krastavci, kiseli
  • 250 g grašak zeleni, u zrnu
  • 350 g krumpir, zreli
  • 3 kom jaje kokošje (cijelo)
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 200 g majoneza

Thinkstock | Autor: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • 1 kom vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 kom jogurt (3.2% masti)
  • 1 mala žlica
  • senf
  • sol
  • papar
  • svježe mljeveni papar
  • 350 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 200 g mrkva, crvena
TOPE SE U USTIMA Recept za medenjake: Mekani i puni okusa - finije još niste jeli

Priprema: 

Odvojeno skuhati smrznuto povrće, krumpir (u slanoj vodi), mrkvu i jaja. Sve sastojke sitno nasjeckati i promiješati. Na kraju dodati majonezu, jogurt, vrhnje, senf. Po potrebi posoliti i popapriti.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Ruska salata

Sastojci: 

  • 3 kom krumpir, zreli
  • 160 g mahune zelene (mlade)
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 120 g salata, zelena
  • 200 g grašak zeleni, u zrnu
  • 150 g kukuruz u slanoj vodi
  • 200 g kuhana šunka
  • 4 kom repa, bijela
  • 200 g krastavci, kiseli

Homemade preserves | Autor: sarsmis Foto: sarsmis

  • 2 žlica kapari
  • 100 g gouda punomasni
  • 10 kom masline, zelene, slane konzervirane
  • 3 kom kuhano jaje
  • sol
  • 4 kom jaje kokošje (cijelo)
  • svježe mljeveni papar
  • ulje kukuruzno
  • vrhnje kiselo (12% masti)
  • limunov sok
  • 2 mala žlica majoneza
  • 1 mala žlica senf
RECEPT Umjesto vina probajte kuhanu rakiju - zagrijat će dušu i tijelo

Priprema: 

Mrkvu i krumpir ogulite i zajedno s graškom skuhajte na pari ili u posoljenoj vodi. Sve sastojke narežite na kockice. U zdjeli pomiješajte narezanu šunku, kisele krastavce, sir i jaja s kiselim vrhnjem, majonezom i senfom.

Dodajte ohlađeno i dobro ocijeđeno povrće. Posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem i limunovim sokom po ukusu. Dobro promiješajte i ostavite salatu u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja.

*Recepti su preuzeti sa portala Gastro.hr.

VIDI OVO! HOROSKOP: Svaki horoskopski znak ima svoju novogodišnju odluku, koja je Vaša?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message