Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Recept za medenjake: Mekani i puni okusa - finije još niste jeli

Recept za medenjake: Mekani i puni okusa - finije još niste jeli

Ovi medenjaci su savršeni, odmah su mekani i prhki, a cimet, muškatni oraščić i rum, daju im posebnu aromu koja u ustima ostaje još dugo nakon što ste pojeli jedan

VIDEO

Sastojci:

  • 150 g meda
  • 1 žličica soda bikarbone
  • 250 g maslaca
  • 2 jaja
  • 15 g šećera u prahu
  • 500 g oštrog brašna
  • 1 žličica cimeta
  • ribana korica jednog limuna
  • 1 žlica ruma
  • 3 prstohvata muškatnog oraščića

Pokretanje videa...

torta 00:53

Postupak:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izmiksate metlicama maslac (koji ranije ostavite da omekša na sobnoj temperaturi), jaja i rum. Posebno pomiješajte suhe sastojke - brašno, koricu limuna, cimet, muškatni oraščić i šećer.

Zagrijte lagano med pa kada je topao, u njega stavite soda bikarbonu i promiješajte - trebala bi nastati pjena. To ulijte u mješavinu ranije pripremljenog maslaca, jaja i ruma pa dobro promiješajte. Potom u to dodajte mješavinu suhih sastojaka pa dobro promiješajte da se poveže i stavite u hladnjak na sat vremena.

Nakon toga radite kuglice promjera oko tri centimetara pa ih slažite na protvan, na masni papir. Neka među kuglicama bude veći razmak (oko 8 do 10 cm) jer će se dosta raširiti.

Pecite ih na sredini pećnice, na 170 stupnjeva - 10 minuta.

Napomena:

Ovi medenjaci su odlični takvi kakvi jesu, ali možete ih i prekriti čokoladom - u tom slučaju neka čokolada bude crna, sa što većim udjelom kakaa. Otopite čokoladu na pari pa provlačite medenjake kroz nju. Stavite da se osuše na rešetku ili masni papir.

Želite li da vam se medenjaci (bez čokolade) sjaje, premažite ih glukoznim ili javorovim sirupom, ili sirup napravite od šećera i malo vode (da se šećer otopi).

5 recepata za kolače iz 1964. - da kuća zamiriše na djetinjstvo
5 recepata za kolače iz 1964. - da kuća zamiriše na djetinjstvo

Dodatni savjeti:

Brže će vam ići ako imate dva protvana, pa dok se jedna tura peče, drugu pripremate. Također, ako osjetite da je smjesa omekšala, vratite je nakratko u frižider, npr. u pauzama između pravljenja kuglica. Naime, kada je hladna, puno lakše je raditi kuglice jer se smjesa ne lijepi za ruke.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...