Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Rekorderka Kate na naslovnici britanskog Voguea po 32. put

Rekorderka Kate na naslovnici britanskog Voguea po 32. put
32

Iako je Britanci obožavaju, ništa manje je ne vole ni modni urednici u ostatku svijeta, a s 300 naslovnica na međunarodnim izdanjima Voguea postala je rekorder

VIDEO

Otkad se 1993. godine prvi put pojavila na naslovnici britanskog izdanja Voguea za ožujak, Kate Moss je na njihovoj naslovnici bila 32. puta, a pojavit će se i na naslovnici za lipanj, donosi Fashionista.com. Sudeći prema dosadašnjoj suradnji i međusobnoj ljubavi, vjerojatno joj neće biti ni zadnja. Prema izračunu Stylista, Kate se ukupno, na međunarodnim naslovnicama Voguea, pojavila oko 300 puta, a ta brojka i dalje raste. Samo na naslovnicama W magazina bila je 17 puta.

Posljednja naslovnica Voguea utjelovljuje duh starog Hollywooda, a fotografije su snimali Mert Alas i Marcus Piggott. Kate je nosila bijelu Versace haljinu sa zlatnim detaljima. 

Kate je jedna od najslavnijih manekenki, a prvenstveno je poznata po heroinskom chicu, trendu populariziranom 90-ih, kao suprotnost zdravom i sjajnom izgledu modela poput Claudie Schiffer i Cindy Crawford. Taj trend tada se odnosio na blijedu kožu, ispijeno lice, snažno izražene kosti te tamne krugove ispod očiju, no od tada se mijenjao više puta. Ipak, i dalje je riječ o androginom looku. 

Iako je imala uspona i padova u svom privatnom životu, od kojih se potonji u jednom periodu odrazio i na njezinu karijeru, ovoj, uskoro 40-godišnjakinji, u svijetu modelinga jednostavno nema kraja. Ujedno je i najfotografiranija manekenka u svijetu, redovito je na Forbesovoj listi najbolje plaćenih modela, a posljednjih godina poznata je i po dizajniranju odjeće za Topshop. 

Njezin rad u posljednja dva desetljeća potvrđuje i činjenica da joj je umjetnik Marc Quinn posvetio zlatni kip koji je svoje mjesto našao i u Britanskom muzeju. Obožavaju je i fotografi, i vlasnici agencija, dizajneri i modni urednici. 

- Moss je potpuno obična. A to je ono što je čini potpuno neobičnom - pokušao je objasniti svekoliku ljubav prema njoj američki umjetnik Alex Katz.

Majka 10-godišnje djevojčice Lile Grace nakon burnih veza s Johnnyjem Deepom i Petom Dohertyjem, smirila se u braku s rokerom Jamieom Hinceom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.
PET SRETNIKA

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.

Ako je riječ o ljubavnoj suši, određenim će se znakovima sreća ipak nasmiješiti - riječ je o onima koji će uskoro uživati u novoj, prekrasnoj romansi
'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla