Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Retinol, skvalan i vitamin C među najtraženijim sastojcima

Retinol, skvalan i vitamin C među najtraženijim sastojcima
1

Ova godina posebna je na razne načine, no želja za mladim izgledom ne ide nikuda, jer ove godine googlamo aktivne sastojke i molekule koje utječu na hidrataciju i brisanje bora

Iako novi način života mijenja našu svakodnevicu, u trendu će uvijek biti održavanje mladolikog tena, što još jednom otkriva slavna tražilica. Ove godine najviše upisane beauty riječi u google su: vitamin C, retinol, ricinusovo ulje, hijaluronska kiselina, skvalan, salicilna kiselina, Benzoyl Peroxide, hamamelis, niacinamid i ceramidi.

Ovi su sastojci super popularni u svijetu anti-age kozmetike, naročito retinol i vitamin C koji ujednačavaju i "peglaju" ten.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti mrlja na licu

Pokretanje videa ...

koža 00:43

Ulje ricinusa je prepuno vitamina E, dok hijaluronska kiselina ima prestižno mjesto u svijetu hidratacije kože. Skvalan se nalazi i u našoj koži, baš kao i hijaluronska, no koncentracija istih s godinama opada.

Salicilna je prisutna u kemijskim piling formulama, za ujednačavanje tena, a benzoil peroksid je antiseptički sastojak.

Lice će brže starjeti ako jedete slatkiše i spavate sa šminkom
Lice će brže starjeti ako jedete slatkiše i spavate sa šminkom

Ekstrakti hamamelisa poznati su u kozmetici za osjetljivu kožu, niacinamid se koristi u tretmanima za akne, a ceramidi jačaju prirodnu barijeru kože, objavio je Vogue.