Lifestyle

Komentari 0

Riječ stručnjakinje: Kvalitetno pranje kose podrazumijeva duplo šamponiranje i balzam

Riječ stručnjakinje: Kvalitetno pranje kose podrazumijeva duplo šamponiranje i balzam

Ovo je jedan od rituala koji je zapravo dio naše svakodnevne njege kose, koji itekako utječe na zdravlje vlasišta i ljepotu naše frizure. Na tjemenu se konstantno nakupljaju masnoća i prljavštine

Pretjerano mašćenje kose nerijetko je znak da ona nije dobro oprana ili da smo ju 'zagušili' proizvodima i formulama za stiliziranje. Stoga, Ana Kuštre, suvlasnica salona 'Do šminke i frizure za pol vure', ističe kako poraditi na tom problemu.

- Prvo pranje skida masnoću s kose i vlasišta pa neka vas ne brine ako se šampon ne pjeni. Zato nakon prvog šamponiranja treba dobro kosu isprati, pa ponoviti postupak - komentira Kuštre.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako napraviti 'mermaid' valove

Primijetit ćete razliku kad operete dva puta te si date malo vremena u njezi kose. Nakon šampona, za dodatnu njegu i kako biste smanjili nivo isušenosti lasi, Kuštre predlaže balzam ili regenerator. 

- Ovaj tip formule jako je važan jer dodatno njeguje las od korijena do vrhova, kosa postaje meka i podatna. Predlažem da balzam ili regenerator nanesete po čitavoj dužini te nakon toga počešljate, dok je mokra, tako ćete biti sigurni da je formula došla do svake lasi - savjetuje stručnjakinja.

Na kraju pranja kose predlaže i mlaz - hladne vode.

- Hladna voda potiče cirkulaciju, stoga neka pri kraju šamponiranja mlaz bude hladniji, no na kratko, odnosno kako vam odgovara. Ovaj način pranja kose će napraviti bolju prokrvljenost na vlasištu, što pozitivno utječe na zdravlje i čvrstoću kose - priča Ana.

Što se tiče samog šampona, on mora biti prilagođen teksturi i tipu kose, za što savjetuje da se dogovorite sa svojim frizerom jer on je osoba koja poznaje vašu kosu.

Inače, frizeri u salonu uvijek šamponiraju dva puta, i to je jedan od razloga zašto nakon tretmana kosa izgleda čarobno. Taj efekt moguće je djelomično dobiti i pranjem kod kuće, no na adekvatan način za koji je potrebno odvojiti barem oko 15 minuta.

Pravilno oprana kosa bit će lepršava, sjajna i dulje vremena nemasna.

Najčitaniji članci