Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Riječ stručnjakinje: Uz zaštitni faktor za sunce predlažem jedan super sastojak za lijepu kožu

Riječ stručnjakinje: Uz zaštitni faktor za sunce predlažem jedan super sastojak za lijepu kožu

Ovih dana u potrazi smo za rutinom koja će smanjiti pojavu hiperpigmentacije, jer sve topliji dani pred našu kožu stavljaju razne izazove. Sunčani su dani vrijeme kad lice može postati neujednačeno

VIDEO

Uskoro kreću nove kozmetičke rutine, pošto ćemo satima i danima biti na jarkom suncu. Zato kao prvo treba zamijeniti klasične kreme s onima s visokim zaštitnim faktorom, navodi zagrebačka kozmetičarka Manuela Picard, vlasnica nekoliko salona za njegu i ljepotu lica i tijela. No osim faktora, stručnjakinja predlaže još jedan sastojak za koji ističe da će smanjiti pojavu tamnih mrlja čak i s faktorom, radi se o inovativnom elementu formula nove generacije.

- Osim faktora 50 koji je nužno nanositi u vrijeme sunčanih dana, predlažem ispod lagani sloj kreme s niacinamidom. Upravo će taj inovativni sastojak smanjiti pojave tamnih mrlja ili se one uopće neće pojaviti. Ovu rutinu predlažem svima koje imaju problema s mrljama usred ljeta ili im je lice neujednačeno – navodi Picard.

Niacinamid je poseban oblik vitamina B3 koji ima vrlo pozitivan učinak na kožu. Prirodno se nalazi u žitaricama, mesu, ribi, jajima i voću te podržava oporavak kože i pritom potiče stvaranje kolagena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kozmetičarka Zdenka Mihelj o dnevnim i noćnim kremama 01:54

- Niacinamid je postao poznat kao dostojna zamjena retinolima jer se u Europskoj uniji već neko vrijeme traže manje iritirajuće alternative od retinola. Zato se niacinamid može koristiti tijekom cijelog ljeta, nije fotosenzibilan kao retinol - naglasila je.

Niacinamid je vitamin B3 koji ima bezbroj benefita za kožu; od poboljšavanja same teksture kože do ozbiljnog posvjetljivanja hiperpigmentacija - naročito nakon akni i upalnih procesa. Za razliku od retinola, ne izaziva crvenilo niti ljuštenje nego poboljšava zaštitnu barijeru kože i ima daleko bolje rezultate liječenja akni nego s antibioticima (1% klindamicinom).

Picard predlaže i kombinaciju s bakuchiolom, biljnim sastojkom, jer također smanjuje upalne procese kože. Smatra da se općenito premalo priča o post-inflamatornoj hiperpigmentaciji, koja nastaje kad pretjerano iritiramo kožu, dobar primjer su mrlje nakon akni, gdje se pojavljuje nova koža. Ta mjesta treba posebno paziti jer te dubinske mrlje teško je odstraniti, potrebni su mjeseci. 

Jednostavni glicerin: Genijalni sastojak s niz benefita za kožu
Jednostavni glicerin: Genijalni sastojak s niz benefita za kožu

Upozorila je i na razne TikTok trendove koje je primijetila kod mladih djevojaka.

- Primijetila sam da svako malo dođu s nekim problemom na koži koji su si same izazvale te si lako mogu dugotrajno uništiti kožu. Upozoravam da se ne igraju s kožom te da se prije toga savjetuju s roditeljima ili stručnim osobama – navodi.

Dodaje kako često te mlade djevojke same kupuju razne prejake anti-age kreme jer im je sve dostupno, stoga bi to trebalo regulirati. Možda da određena dob ne smije kupiti kremu koja ima veću koncentraciju kiselina ili retinola i slično.

No, podsjeća da svaka generacija ima neke 'fiksne ideje' – primjer je kad su se mlade cure tijekom 90-tih satima sunčale namazane maslinovim ili kantarionovim uljem te sada, u 40-tima i 50-tima imaju izuzetne mrlje koje moraju stalno tretirati.

- Bitno je tijekom čitavog života njegovati kožu te je paziti, jer ona ionako s vremenom prolazi kroz razne promjene, ne moramo je mi dodatno opterećivati. I naglašavam, ne treba nam 10, već samo 3 dobra proizvoda eventualno 4. Koža pamti te joj moramo dati da 'diše' i bude slobodna od previše formula – izjavila je Picard.

Sa svojim kućnim ljubimcima uživajte u ljepotama Zagreba!
Sa svojim kućnim ljubimcima uživajte u ljepotama Zagreba!

Također, žene često krivo gledaju na vlastitu kožu te joj rade razne dijagnoze – treba to prepustiti stručnjacima te je nakon toga lakša svakodnevna briga.

- Ako ne znate kakva vam je koža možete si napraviti više problema. Treba definirati stanje te se po tome njegovati, to nije ništa komplicirano, već ciljano i jednostavno, kako bi ona bila u što lakšem, zdravijem i ljepšem stanju – zaključuje kozmetičarka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 7. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje