Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Robert de Niro: Radoholičara ni godine ne mogu zaustaviti

Robert de Niro: Radoholičara ni godine ne mogu zaustaviti
1

Glumački veteran 17. kolovoza proslavio je 70. rođendan, no i dalje radi s istim žarom kao da je mladić. Iako je iz ugledne obitelji, ležale su mu uloge gangstera

VIDEO

Pravo ime mu je Robert Anthony De Niro Jr., a iako je 17. kolovoza proslavio 70. rođendan, i dalje radi istim žarom kao da je mladić. I dalje godišnje snima četiri-pet filmova i do danas je odigrao uloge u malo više od 90 filmova. Kao producent potpisao se pod 31 naslov, a tri filma je i režirao. Malo koji živući glumac može se pohvaliti ovakvim opusom, a jednom prilikom rekao je da ga još film najviše fascinira: - Suvlasnik sam i restorana i hotela, ali film je i dalje ono što me istinski pokreće i zanima - rekao je suvlasnik poznatog filmskog festivala Tribeca. 

Za razliku od mnogih njegovih kolega, De Nirov umjetnički put nije počeo u siromašnoj obitelji u nekoj američkoj zabiti. Odrastao je u srcu New Yorka, a oba roditelja bili su cijenjeni njujorški umjetnici, koji su se upoznali kad su pohađali slikarsku školu. Majka Virginia Admiral bila je ugledna slikarica s diplomom na Berkeleyu, osobito poznata u umjetničkim krugovima ‘40-ih i ‘50-ih godina prošlog stoljeća. Otac Robert De Niro Senior bio je slikar, skulptor i pjesnik, pa su njega i suprugu prozvali “zlatni par”. 

De Nirovi roditelji bili su slikari, a rastali su se kad su mu bile dvije godine jer je otac bio skloniji muškarcima

Razveli su se 1945. godine, kad su Robertu mlađem bile tek dvije godine, i to navodno jer je otac bio skloniji muškarcima. Mali Robert odrastao je uz majku koja se zaposlila kao grafičarka u izdavačkoj kući i dramskoj školi, pa je zauzvrat Robert počeo pohađati sate glume besplatno. Uz oca je slobodno vrijeme provodio uglavnom gledajući filmove tad velike zvijezde Grete Garbo. Škola ga nije previše zanimala, pa je većinu vremena markirao ludujući s problematičnom kvartovskom ekipom u talijanskoj četvrti. 

Dobio je i nadimak Bobby Milk jer je bio silno mršav i blijed, a vrijeme provedeno u smišljanju avantura među talijanskim doseljenicima pomoglo mu je mnogo godina kasnije da briljantno odglumi uloge mafijaša u filmskom serijalu “Kum” Francisa Forda Coppole i 229-minutom filmskome maratonu “Bilo jednom u Americi” Sergia Leonea. Kad je navršio 17 godina, krenuo je na put po Americi u potrazi za rođacima. Tako se zatekao i u Kaliforniji. Odlučio je ispisati se iz škole i upisati glumu. 

Kao dijete hipnotizirano sam znao gledati filmove Grete Garbo. E to je bila žena koja oduzima dah

Prijamni ispit položio je nakon što je na pitanje zašto baš želi studirati glumu pomalo samouvjereno odgovorio: “Zato što je gluma najjeftiniji način da radiš stvari koje se nikad ne bi usudio napraviti u vlastitom životu!” Ušao je na konzervatorij Stella Adler, pa iako je istodobno pohađao večernju školu, nikad nije maturirao. Kod Stelle Adler, koja je bila poznata po vrlo visokim i strogim kriterijima, De Niro je naučio što znači duboko psihološko istraživanje likova, ali je priznala da je on bio jedan od njezinih najboljih studenata. Ipak uloge uličnih gangstera obilježile su njegovu karijeru. 

U privatnom životu, zahvaljujući kombinaciji uličnog mangupa i markantnog džentlmena, De Niro je nanizao podulju listu ljepotica s kojima je ljubovao. Tri su obilježile njegov emotivni život. Nakon desetak dama koje su u mladosti prodefilirale kroz njegov život, De Niro se 1976. vjenčao s glumicom Diahnnom Abbot. Upoznali su se na setu filma “Taksist”, a De Niro je posvojio i njezinu kćer iz prvog braka Dreenu. Par je uz to dobio sina Raphaela, ali su se razveli nakon 12 godina zajedničkog života. 

Nakon braka dugo je živio s manekenkom Toukie Smith. S njom je 1995. dobio blizance Juliana Henryja i Aarona Kendricka. Dječaci su začeti umjetnom oplodnjom, a rodila ih je surogat majka. Ipak, ubrzo nakon toga Toukie i De Niro su prekinuli zajednički život, ali su ostali u prijateljskim odnosima. 

Dvije godine nakon prekida s Toukie Smith vjenčao se s njezinom vršnjakinjom, danas 58-godišnjom glumicom, a nekoć stjuardesom Grace Hightower. Navodno su se sreli u londonskom noćnom klubu. De Niro joj je po konobarima poslao poruku da bi je volio upoznati, a poznanstvo je završilo brakom 1997. Iduće godine s njom je dobio sina Elliota, ali su nedugo nakon njegova rođenja pokrenuli brakorazvodnu parnicu zbog De Nirove okupiranosti poslom i razlike u naravi. No parnica nikad nije okončana, a par je obnovio bračne zavjete 2004., dvije godine nakon što mu je dijagnosticiran rak prostate, od kojeg se potpuno izliječio. 

U prosincu 2011. De Niru i Grace rodila se kćer Helen Grace i to zahvaljujući surogat majci. Uz šestoro djece De Niro je trostruki djed - dvoje unučadi ima od sina Raphaela, a jedno mu je rodila Dreena, kćer posvojena iz prvog braka.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije
OD 19. DO 25. SVIBNJA

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije

Škorpione čeka tjedan povećanih napora, iscrpljenja i stresa, a ni koncentracija im neće biti najbolja. Djevice će briljirati u trgovačkim i novinarskim poslovima
Dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja: Bika očekuju brojna zadovoljstva, a Rak se naljutiti
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja: Bika očekuju brojna zadovoljstva, a Rak se naljutiti

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje