Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Rodio se bez ruku i nogu, ali to mu ne smeta da pleše i uživa

Gabriel iz SAD-a rodio se s Hanhartovim sindromom, poremećajem koji uzrokuje malformacije ruku i nogu ili njihov nedostatak. Njegova biološka majka nije mogla brinuti za njega pa ga je ostavila

16 komentara

Normalno da mu, kaže, nije svejedno zbog toga, ali smatra da je na ovaj svijet došao takav s nekim razlogom i pokušava proživjeti život najbolje što može. Gabriel Noah Adams (20) iz SAD-a rođen je bez ruku i nogu.

Ovaj mladić inspiracija je mnogima. Pokušava biti samostalan koliko god može, ujutro ustima namješta krevet, tušira se, sam silazi niz stube, priprema doručak...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Noah Adams (@no_limbs_) on

- Kada mi netko kaže da nešto neću moći, baš onda se potrudim još više da to napravim. Neizmjerno sam zahvalan što imam obitelj koja me podupire, ali ne pokušavaju sve napraviti umjesto mene. Kada sam bio mali, pitao sam se zašto ne naprave nešto umjesto mene 'pa ja nemam ruke i noge', ali sada sam sretan što nisu. Samo su mi govorili 'Ne, ti to možeš sam' - rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Noah Adams (@no_limbs_) on

Obožava plesati, a tu strast otkrio je u srednjoj školi. Nakon što je poslije jednog nastupa dobio ovacije, više ga ništa nije moglo zaustaviti. 

Pogledajte ga kako pleše:

Biološki roditelji su ga ostavili

Rodio se u Brazilu s Hanhartovim sindromom, poremećajem koji uzrokuje malformacije ruku i nogu ili njihov nedostatak. Njegova biološka majka nije mogla brinuti za njega pa ga je ostavila. Usvojio ga je bračni par Janelle i Ron Adams iz SAD-a.

- Bili smo zabrinuti, ali nisam mogla prestati razmišljati o tom preslatkom tek rođenom djetetu koje nema ruke, noge ni obitelj - rekla je Janelle. 

Iako su već imali 13 vlastite djece, vratili su se u Brazil po njega. 

Foto: Screenshot/youtube

- Ništa ne bih postigao bez njih. Dali su mi priliku da saznam što volim - rekao je Gabriel i dodao da je u školi napravio plesnu grupu u kojoj je plesao zajedno sa 28 djevojčica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Noah Adams (@no_limbs_) on

- Tretirali su me kao normalnu osobu i nisu obraćali pažnju na moj invaliditet, samo na moju sposobnost da plešem i budem dio tima. Puno mi je značilo što sam imao priliku pokazati sve što mogu. Neizmjerno sam zahvalan i svojoj obitelji na ljubavi koju mi daju - dodao je, a prenio portal Today.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Noah Adams (@no_limbs_) on

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message