Lifestyle

Komentari 1

Roditelji godišnje potroše četiri dana spremajući djecu za put

Roditelji godišnje potroše četiri dana spremajući djecu za put

Anketa u kojoj je sudjelovalo 2000 majki i očeva iz Velike Britanije pokazala je da roditelji najčešće kasne na posao zbog djece koja se predugo spremaju za izlazak iz doma

Rezultati ankete koju je proveo SEAT UK pokazali su da skoro trećina roditelja barem jednom tjedno kasni na posao jer su predugo spremali djecu za put u školu ili vrtić. Pokazalo se da u prosjeku treba oko 10 minuta da se djecu obuče i spremi u auto, što znači da se tijekom godine potroše čak četiri puna dana samo na spremanje djece za izlazak iz kuće i ulazak u auto.

Više od četvrtine ispitanika priznalo je da djecu podmićuju slatkišima i raznim obećanjima kako bi se ubrzala. Najviše vremena troši se na malene od dvije do tri godine i čak 47% ispitanika reklo je da su najgori oni od dvije godine.

- Roditelji znaju kakav je izazov spremiti djecu i krenuti na put. Bilo da se radi o odlascima na WC u posljednjem trenutku ili o odabiru igračaka koje će nositi u auto, izlazak iz kuće nikako nije lagana stvar - rekao je Rob Fryer iz SEAT UK za britanski Mirror i dodao da su radnje koje oduzimaju najviše vremena vezanje djece u dječje sjedalice, odlasci na WC u posljednjem trenutku i odabir igračaka koje će se nositi u auto.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci