Obavijesti

Lifestyle

Komentari 51

Romantika nisu samo darovi i večere: Posvetite se partneru

Romantika nisu samo darovi i večere: Posvetite se partneru
1

Prvi je korak potruditi se da izgledate dobro i osjećate se dobro zbog sebe, ali i zbog partnera. Brinući se o sebi, poručujete da se možete brinuti i o drugome

VIDEO

Život bez romantike je poput jela bez soli, rekao je jednom netko tko je iskusio jedno i drugo. Zaokupljeni nekim svakidašnjim brigama i obvezama često zaboravimo dodati začin životu uz koji on postaje mnogo ljepšim. Ali kako unijeti malo romantike u vezu, ako partneri nisu prirodno romantični.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Preljubnici otkrili koje žene biraju za aferu 00:26

Romantika nije samo, kako se najčešće zamišlja, večere uz svijeće, crvene ruže i pisanje pisama... Nije samo riječ o darovima i izlascima, napominju stručnjaci, nego i o tome da smo svjesni partnerovih želja i posljedica kakvo neko naše ponašanje može imati u budućnosti na vezu. Iako je uvriježeno mišljenje da muškarci općenito nisu romantični te da takvi zapravo ne bi trebali ni biti, sve je više i žena koje se u današnjem svijetu sve više ponašaju kao muškarci i nemaju previše sluha za romantiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Parovi koji redovito zajedno jedu za stolom su povezaniji
Parovi koji redovito zajedno jedu za stolom su povezaniji

No biološke se datosti, smatra psiholog i profesor na sveučilištu Stanford Phil Zimbardo, mogu prevladati, pa poziva one koji žive vođeni samo željom za uživanjem u sadašnjem trenutku da promijene način gledanja, da se odvaže i izađu u susret željama svojih partnera kako bi osjetili zadovoljstvo potpuna odnosa. Zimbardo poziva sve koji se prepoznaju u tome da najprije osvijeste da je nekome doista stalo do njih i da se stoga vrijedi potruditi i uzvratit nečim lijepim toj osobi.

Prvi je korak potruditi se da izgledate dobro i osjećate se dobro zbog sebe, ali i zbog partnera. Brinući se o sebi, poručujete da se možete brinuti i o drugome te da vam ne treba mama da se brine o vama, nego ravnopravna suputnica ili suputnik. Kad se sudarite sa suprotstavljenim mišljenjem ne reagirajte agresivno ili odmahivanjem, kako ste to možda prije znali, nego strpljivo poslušajte partnerovo mišljenje.

Raspravljajte uljudno, mirnim glasom i bez povisivanja tonova, uvažavajući tuđe mišljenje i smirujući nervozu koja se može javiti. I to je naime romantično. Poštujte nelagodu partnerice ili partnera - ne forsirajte da pristanu na nešto što se vama hoće, a njima izazova nelagodu, poput inzistiranja da odete na posljednji kat nebodera gdje je vidikovac ili bungee jumpinga, na primjer.

Razlozi zašto mnogi ostaju u braku iako nisu sretni i ne vole se
Razlozi zašto mnogi ostaju u braku iako nisu sretni i ne vole se

Razgovarajte otvoreno o tome što biste voljeli i što očekujete jedno od drugoga i onda priuštite partneru nešto od toga što bi htio, možda baš u trenutku kad će partner ili partnerica to najmanje očekivati ili biti nezadovoljan zbog nečega na poslu. Iznenadite partnera ili partnericu tako što ćete ga nakon naporna dana dočekati s posebnim pralinama ili nekom drugom sitnicom u ruci.

Uživajte u tome uz čašu omiljena pića, a možete se ponuditi i lagano mu/ joj izmasirati leđa uz opuštajuću glazbu. I, kažu stručnjaci, partner će vas obožavati iz dana u dan sve više.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:01
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje