Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Ronili smo s morskim psima: Zastrašujuće, ali preživjeli smo

Ronili smo s morskim psima: Zastrašujuće, ali preživjeli smo
8

'Doživi više' adrenalinska avantura za pamćenje u Dubaiju je omogućila uživanje u ronjenju s morskim psima, ali i spuštanje ziplineom iznad najvećeg aquaparka u toj zemlji

VIDEO

Kad te na ulazu u zabavni park dočeka ogroman akvarij u kojem plivaju jata riba kojima ne znaš ime ni broj, možeš biti siguran da te nakon toga čeka gomila zabave i iskustvo koje je teško nadmašiti. Tako je bilo u Aquaventureu, najvećem vodenom parku u Dubaiju, koji se nalazi u hotelskom kompleksu Atlantis na Palmi Jumeirah.

Odmah nakon ulaza u park ritam uzbuđenja se nastavlja jer vas na svakoj strani parka čekaju pustolovine o kojima ćete pričati tjednima. Na paklenoj vrućini lipanjskog sunca u Dubaiju, odlazak u more i bazene nije predstavljao neko osvježenje. Najveće osvježenje i spektakl uslijedili su na safariju s morskim psima. Ronjenje među egzotičnim morskim životinjama bila je avantura koju su najviše čekali i putnici koji su u HT-ovoj kampanji Doživi više osvojili ovo sjajno iskustvo. 

Da nas čeka prava zabava bilo je jasno od samog početka. Prije ulaska u vodu preko ramena ćete dobiti uteg koji je poput ruksaka te kacigu s kisikom kako bi mogli bezbrižno hodati po dnu. A najbolja stvar kod ovog cijelog iskustva je da ne morate imati nikakvo iskustvo s ronjenjem tako da na ovu pustolovinu mogu i djeca starija od osam godina.

Pogledajte 360 video

Oprezno ulazeći u vodu morate stajati uspravno kako se ne bi nagutali vode, a cijelo vrijeme uživate jer je voda na osvježavajućih 21 Celzij. Prava zabava započinje kad zakoračite na dno i tada možete početi uživati u svim životinjama koje plivaju oko vas. Osim raznih tropskih riba, tu su i raže te nekoliko vrsta morskih pasa. Iako su neopasni za nas, ostavljaju prilično zastrašujuć dojam. Cijelo vrijeme dok ste na dnu možete se slobodno kretati jer ronioci brinu za vas, a upravo su ovdje i mnogi od korisnika isprobali svoje kamere i gadgete koje mogu nabaviti untar nove ponude.

- Nisam neustrašiva, ali volim izazove. Ovo putovanje kao da je bilo napravljeno po mojoj mjeri, a ronjenje s morskim psima u aquaparku je bilo čarobno - ispričala je Dijana Lutvica. 

Svi su putnici u kampanji Doživi više svoje pustolovine podijelili i sa prijateljima preko društvenih mreža, a među njima je bio i Karlo Konig kojem je podvodna šetnja s morskim psima bila neopisiv doživljaj.  

 

Just an ordinary swim with sharks 🦈 #SharkSafari #Atlantis #Dubai #DoziviVise / #DoziviSVE

A post shared by Karlo Konig (@karlo.konig) on

Ova, a i brojna druga iskustva iz Dubaija samo potvrđuju istraživanja da skoro tri četvrtine mladih radije troši novac na nova iskustva, nego na materijalne stvari. A to je dodatno potvrdila i prijateljica koja je nekoliko dana nakon mog putovanja odlučila rezervirati svoju avanturu u Dubaiju. 

Sam park nudi gomilu tematskih tobogana, među kojima je i onaj sa slobodnim padom u kojem nakon sekunde ne znate gdje se nalazite, a već par sekundi kasnije sve je gotovo i vi se nalazite u bazenu. Antonija Čop iz Zagreba ispričala nam je kako je ona doživjela ovu vožnju.

- Nakon 20 minuta nećkanja i upornog nagovaranja mog dečka, ušla sam i uspješno padala svega nekoliko sekundi dok me nije izvrtio na sve strane i ispljunuo u plićak gdje me dočekao urnebesno smiješan redar i rekao mi da sad smijem plakati. I jesam! - rekla je Antonija koja je dodala i da su nakon toga išli na tobogan s kojeg se spušta više ljudi, što je također bio pravi zabavni kaos.

Super provod u Dubaiju: Spuštamo se ziplineom u golemom aquaparku! Reporter: Ivan Hruškovec

Posted by 24sata on Sunday, June 11, 2017

Osim lagane šetnje, kroz park se možete kretati i zračnom linijom.  Naime, kroz park se proteže ogromni zipline s nekoliko baznih postaja, a s njega imate spektakularan pogled iz ptičje perspektive na park, ali i na grad oko vas. Dijani je zipline bio odličan adrenalinski spoj straha od visine i pogleda na park te obalu palme, dok se Antonija prije polaska u Dubai najviše bojala upravo ovoga, a na kraju je, kaže, ova avantura ispala mačji kašalj.

- Nekoliko puta sam provjerila je li me radnik Aquaparka dobro zavezao, on mi je govorio da se ne držim tako grčevito, da je sve sigurno i… pustila se. Dva puta! - rekla je Antonija, koja je dodala da osim spektakularnog Aquaventurea, Dubai nudi također gomilu sjajnih iskustava. Dok je vani bilo 40 Celzija, ona je s društvom usred noći otišla na klizanje u ogromnom Dubai Mallu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa