Obavijesti

Lifestyle

Komentari 85

Ručak za Ovnove ne ide bez čilija, Bikovi vole masnu hranu

Ručak za Ovnove ne ide bez čilija, Bikovi vole masnu hranu

Sljedeći puta kad ne budete imali ideju za kasni ručak ili večeru, posegnite za astrološkim vodičem s receptima i vinima koji su upareni prema osobinama pojedinog znaka

VIDEO

Nema puno filozofije: glavne osobine karaktera u pravilu određuju ono što osoba voli na tanjuru i ako to dobro uskladite, večera će biti pun pogodak. 

Ovnovi žude za ljutim

Ponosnog ovna - prvi vatreni znak na zodijačkoj ljestvici - oduševiti jela s čilijem, umakom za roštilj ili češnjakom, ukratko – jela s ljutim okusom. Za kraj večeri ponudite mu čokoladni fondue, dakle opet snažan okus čokolade koja se topi u ustima.

Koga ljubav čeka 'iza ugla', a tko će u 2018. pronaći posao?
Koga ljubav čeka 'iza ugla', a tko će u 2018. pronaći posao?

Bikovima je bitan doživljaj

Bikovi uživaju u luksuzu i za njih hrana nije samo hrana, nego i emocionalno zadovoljstvo. Odličan izbor je sočni komad govedine. Meso pripremite što jednostavnije: bit će dovoljan odrezak koji ste lagano prepekli na žaru, začinjen s malo soli i papra te sokom od limuna.

No, tajna je u tome da birate komad koji je prošaran s malo masnoće – bik to jednostavno obožava. Preporučujemo čašu Caberneta i svakako dodajte dekadentni čokoladni desert, bez toga obrok za bika nije potpun.

Blizanci uvijek biraju egzotično

Fotolia

Blizanci su odličan gost na večeri: šarmantni su i rado zabavljaju cijelo društvo, a po pitanju hrane u načelu nisu previše izbirljivi. Ipak, skloni su novinama, pa ih posebno oduševljavaju recepti i namirnice iz drugih krajeva svijeta. Na primjer, zalogajčići s mesom raka posuti sezamom, s wasabi sosom, bit će pun pogodak.

Svježi wasabi je sastojak umaka koji se koristi u elitnim restoranima i sushi barovima u Japanu. Po okusu podsjeća na hren i doslovno pali usta, a kako ga nije uvijek lako nabaviti, često se spravlja lažni umak – od hrena, majoneze i senfa. S tako ljutim okusom fino se slaže Pinot Gris, odnosno sivi Pinot.

Za Rakove samo lagano

Rakovi uživaju u intimnom, ugodnom okruženju i rado i sami pridonose stvaranju takve atmosfere za obiteljskom ili prijateljskom večerom. Nakon francuske juhe od luka, prepustite im mjesto na kauču s čašicom šerija, po mogućnosti od Grenache vrste grožđa s juga Španjolske.

Ako ne možete nabaviti taj, ne kupujte u supermarketima, jer mnoga slatka vina tog tipa sadrže visoku razinu natrija. Kao alternativu radije ponudite neki domaći suhi prošek.

Želiš li svaki dan znati kakve ćeš biti sreće, hoćeš li napokon upoznati zabavnog i dobrog dečka ili curu po svojoj mjeri ili hoćeš li pokupiti gripu na poslu ili faksu? Besplatno izračunavamo horoskop za svakoga prema njegovim jedinstvenim podacima. Prijavi se!

Za Lavove - kavijar i curry

Fotolia

Vole raskoš i reflektore, pa stol ispunite namirnicama snažne, bogate arome. Na primjer, svinjski filet s povrćem i curryem. Čašu napunite Bordeauxom, a kad nestane vina, vjerojatno će zapjevati i zaplesati i hvaliti večeru danima.

Djevicama zdravo i hranjivo

Čistunac i prirodoslovac koji uživa u cjelovitoj i ekološki proizvedenoj hrani očekuje kvalitetu zalogaja. Zdjela zelene salate s piletinom, začinjena sokom od grejpa i suhim brusnicama, te čaša Rizlinga, odličan su izbor.

Vage i u tanjuru traže ravnotežu

24sata

Obožavaju slatko i uživaju u hrani sporo, promišljeno, istraživački, tražeći sklad i ravnotežu. Uparite fini gulaš sa suhim bijelim vinom, kao što je Burgundac bijeli. Desert: profiterole s tučenom kremom od kokosa i karameliziranim bananama.

Škorpioni - kraljevi okusa

Za njih je hrana čisti seks. Okus je tajna riječ, a odgovor je: mladi luk, roquefort sir, vlasac, češnjak, peršin, korijander i crno vino tipa Malbec. Ukratko: tanko rezane šnite kruške zapečene sa sirom i začinima.

Strijelci vole egzotiku

themoviedb.org

Svjetskim putnicima koji uživaju u egzotičnim namirnicama i teškom okusu poslužite marokanski Tagine (ragu koji krasi kombinacija slatko, ljuto, kiselkastog okusa), ili indijsko varivo. Sljubite s crnim vinom punog okusa.

Jarac voli salatu od maslačka

Barbara Črgar

Odani tradiciji i kad je jelo u pitanju, jarci se drže domaćih jela koja su pripremale naše bake. Na primjer: restani krumpir s gorkim zeljem, odnosno – listovima maslačka. Vole vina s jakim okusom tanina, tipa Cabernet.

Vodenjaci cijene upečatljive namirnice

Fotolia

Vodenjaci su ukras svake večere jer se odlično snalaze u društvu. Radoznali su, ne i skloni avanturi. Vole dodatke koji mogu obilježiti obrok, pa su odličan desert za njih brownies s višnjama. Uz to ide čaša bijelog Albarina iz Španjolske.

Ribe cijene kreativnost

Definira ih ljubav prema svim vrstama plodova mora te velika kreativnost, pa jako cijene i lijepo posluženu hranu. Vole blaže okuse, pa je dobar prijedlog paella sa škampima i šafranom te mediteranska vina s manje tanina.

Želite li personalizirani horoskop? Isprobaj!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku