Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ruke najbrže stare: Zaštitite ih pravilnom njegom i pilinzima

Ruke najbrže stare: Zaštitite ih pravilnom njegom i pilinzima
1

Krema sa zaštitnim faktorom štiti kožu od pjega i bora, masaža vraća elastičnost, rukavice tijekom pranja suđa sprečavaju isušivanje, a piling ruku vraća mladost

VIDEO

Njega kože ruku počinje pilingom kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože i prljavštinu. Piling ruku možete napraviti morskom solju koju jednostavno utrljate na kožu i potom isperete toplom vodom. Postupak možete ponoviti svakih tjedan dana, a ruke će biti glatke i izgledati mlađe. 

Ruke najbrže stare zato što su stalno izložene vjetru i suncu te kemikalijama koje izazivaju crvenilo i isušuju kožu. Gornji sloj kože je vrlo tanak pa mu je potrebna intenzivna njega 

Krema za sunčanje štiti od pjega i bora

Krema za sunčanje štiti kožu od sunčanih pjega i bora, a najbolje ju je nanijeti i do 30 minuta prije nego što izlazite kako bi se u potpunosti upila. Prerano starenje kože spriječite zaštitnim faktorom 30. 

Za mlađu kožu tu su vitamini

Hrana bogata vitaminima A, C i E djeluje blagotvorno na izgled kože. Mliječni proizvodi, mrkva, tamnozeleno povrće i rajčice bogate su vitaminom A koji hrani kožu, smanjuje bore i krhkost noktiju. Namirnice bogate vitaminom B poput mesa, riba, mahunarki i orašastih plodova jačaju nokte i ujednačavaju boju kože. 

Limun, krumpir i jagode bogate su vitaminom C koji stimulira rast noktiju, a isti efekt ima i hrana bogata omega-3 masnim kiselinama poput srdela i skuša. 

Izbjegavajte vruću vodu

Vruća voda s ruku skida prirodna ulja i isušuje je, a ponekad može izazvati i opekline. Umjesto toga ruke perite u mlakoj vodi i s blagim sapunom te dobro osušite. Ako ih dobro ne osušite, isparit će sva vlaga iz kože pa će koža popucati. 

Rukavice čuvaju kožu od isušivanja

Dok perete suđe ili čistite kuću zaštitite ruke gumenim rukavicama od štetnih kemikalija koje mogu izazvati crvenilo i upalu kože. Po zimi obavezno nosite rukavice i spriječite pucanje kože. 

Posjetite profesionalca

Barem jednom na godinu priuštite si odlazak na manikuru gdje će vam i izmasirati ruke. Masaža potiče cirkulaciju zbog čega je koža više elastična i izgleda mlađe. Ako želite instantno pomladiti ruke koristite svjetlije nijanse laka za nokte. 

Noćni tretman

Često pranje ruku uzrokuje pucanje i isušivanje kože. Prije spavanja ruke namažite hidratantnom kremom te navucite pamučne rukavice. Na taj ćete način nahraniti kožu. 

Joga za ruke

Svakodnevne aktivnosti kao što je rad na računalu i dizanje teških stvari naporno je za ruke i izaziva bol. Prije svakog posla rastegnite ruke i izbjegnite moguće ozljede i bolove. Dobar izbor su kineske loptice protiv stresa koje poboljšavaju cirkulaciju i smanjuju napetost u mišićima. 

Posjet dermatologu otkriva bolest na vrijeme

Ako na koži ruku primijetite neobične mrlje ili madeže svakako posjetite dermatologa. Redoviti pregledi mogu na vrijeme otkriti bolest i omogućiti liječenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu