Obavijesti

Lifestyle

Komentari 37

S malih ekrana: Imamo kemiju koja je potrebna za ovaj show

S malih ekrana: Imamo kemiju koja je potrebna za ovaj show
5

Na sudjelovanje u emisiji ‘Tvoje lice zvuči poznato’, najosebujnijeg člana žirija Tomu in der Mühlena nagovorile su supruga i kćeri. On je producent, izdavač i DJ

VIDEO

Tomo Johannes in der Mühlen (53) jedinstvena je pojava na glazbenoj sceni. Svojim izgledom i nekonvencionalnim načinom života u kojem živi “punim plućima” kvalitetno spajajući posao i zabavu, ruši društvene tabue. Iako na prvi pogled odaje dojam kao da je glazbenik iz kakvog rock-benda, on je uspješan obiteljski i poslovni čovjek, direktor međunarodne tvrtke za autorska prava IDM Music. Izdavač je koji prodaje autorska prava na glazbu koja se koristi u kampanjama, filmovima, TV emisijama, ringtonovima, iPodima, a trenutačno ga gledamo kao člana žirija u showu “Tvoje lice zvuči poznato”. O svojom angažmanu ima samo lijepe riječi. 

- Sandra Bagarić i Goran Navojec su fantastični. Gorana znam otprije, dok sam Sandru tek sada upoznao, ali užitak je raditi s njima. Među nama se dogodila ‘kemija’ koja je potrebna za ovakav show, jer smo vrlo različiti, a ipak slični. Svi troje uživamo i od srca se nasmijemo svaki put kada radimo skupa - ispričao je. Tog biznismena novog doba ne bismo gledali u ulozi člana žirija showa “Tvoje lice zvuči poznato” da ga na to nisu nagovorile supruga Miriam i kćeri Maya i Tarra. Jako mu se sviđa show jer je zabavan i pozitivan i zato što kao glazbenik zna koliko je kandidatima teško napraviti dobru izvedbu i svladati pjesmu i ples u vrlo kratkom roku. Priznaje da se u svakoj sljedećoj epizodi iznenadi nekim drugim izvođačem. Tomo je sa 16 godina radio računalne animacije za kviz “Kviskoteka” i već tada je shvatio da će glazba biti njegov životni put. Sedamdesetih godina s Tomom Ricovim vodio je popularni Tom Tom klub u legendarnom zagrebačkom klubu Kulušić. Osim toga s partnerom Vladimirom Smolecom imao je poznati studio SIM (što je bila skraćenica za Smolec - in der Mühlen) u kojem su svoje albume snimili Parni valjak, Plavi orkestar, Cacadou Look i mnogi drugi. Nakon toga otišao je u Ameriku i ondje živio godinama. Nikad nije požalio zbog povratka u Zagreb, a na selidbe se, kaže, odavno navikao.  

- Već odmalena sam se selio mnogo puta i proveo pola svog djetinjstva u Njemačkoj. Zbog posla sam uvijek bio često na putu i nekako NYC je mjesto gdje smo zasnovali svoju obitelj. Moja supruga je živjela petnaest godina u Italiji i kada smo počeli razmišljati kamo bismo nakon New Yorka, Hrvatska se pojavila kao logično rješenje. Život u Hrvatskoj omogućio je našoj djeci da mogu ići sama u školu i živjeti jednim jednostavnijim životom - ističe. Iz Amerike im priznaje, najviše nedostaju njihovi prijatelji koje viđaju nekoliko puta godišnje kad otputuju ondje. 

Zbog tetovaža, modernog dječačkog stila, otkačene frizure koju nosi već pet godina i vitalnosti, nitko ne bi mogao pomisliti da je u petom desetljeću života. 

Kad je riječ o današnjoj domaćoj glazbenoj sceni volio bi, kaže, da ima više podrške za mlade. Žao mu je to reći, ali mladi su, prema njegovu mišljenju, potpuno osamljeni i nemaju nikakvu podršku okoline, i medija. Kada je on profesionalno počeo svirati s 19 godina, mogao je od toga živjeti i razvijati se što je danas, tvrdi, nemoguće

- Moj se  izgled stalno mijenja, jer pomirujem mnoge utjecaje, najčešće poslom i putovanjima. Izbjegavam poznate marke i nastojim nositi odjeću onih malih  proizvođača koji i dalje ručno proizvode sami svoje stvari. Tetovirao sam se 1992. godine prvi put u New Yorku dok je to tamo još bilo ilegalno. Tattoo studiji su bili skriveni kako ih policija ne bi našla, a tada još nije bilo interneta, tako da je samo pronalaženje pravog majstora bila prava avantura - ispričao je. Kako je stalno na putu i dalje najviše odjeću kupuje u Americi. Iako je ozbiljan biznismen, odijela rijetko nosi jer je uglavnom na motoru ili sa životinjama. 

- Imamo tri psa i tri mačke, pa odijelo baš i nije praktično - pojasnio je. Osim glazbe njegova velika strast su motori koji su mu, kaže, promijenili život. 

- Počelo je kao adrenalin i užitak u vožnji, ali se pretvorilo u mnogo više. Na motoru sam uspio upoznati Hrvatsku na drukčiji način, bio sam u mnogim malim mjestima i upoznao drage ljude koji žive drukčije od mene i imaju mnogo zdraviji odnos prema svemu. To su ljudi koji uživaju u onom što je zbilja važno - ističe. A i velik je ljubitelj gitara.

-  Većinu sam ih prodao, tako da ih sada imam ‘samo’ desetak, ali i dalje aktivno sviram i produciram. Sviranje je moja psihoterapija i cijeli život živim rock’n’roll - rekao je. Najviše se druži s ljudima koji su povezani poslom te s obitelji koja mu je, kaže, važnija od svega.   

- U Zagrebu u principu najčešće idemo u kino jer su moje kćeri lude za filmovima, a imam sreću da se i dalje žele družiti sa mnom. Supruga i ja idemo na večere, družimo se s prijateljima, bilo kod njih kod kuće ili kod nas. Kada nastupam kao DJ, onda je to povod za tulumarenje, pa dođu moji prijatelji i moje cure - kaže. Sa suprugom Miriam je i osnovao IDM u New Yorku i ona vodi internacionalni dio firme, dok on vodi regionalni. Nekada je vodila poznati Yoga studio ali zbog nedostatka vremena za bavljenje IDM-om od toga je odustala. S kćerima Tarrom i Mayom ima odličan odnos i smatra da je mješavina strogoće i liberalizma. Kad je riječ o njegovoj kondiciji prije je, kaže, isprobavao sve zanimljive sportove koji bi se pojavili.

-  Odavno se bavim borilačkim sportovima, a u New Yorku sam devedesetih počeo trenirati s obitelji Gracie, koja je izmislila brazilski jiu-jitsu. Trenutačno sam se malo smirio zbog mnogih lomova, ali i dalje snowboardam, surfam i skejtam - kaže. Kad je riječ o njegovim glazbenim suradnjama ističe suradnju s EKV-om.

- Bili smo istomišljenici u glazbi u doba kada je takva glazba bila vrlo čudna mnogima - tvrdi. Dio svog odmora provodi u Omišu odakle je njegova majka.

- To je možda jedino mjesto gdje se posve opustimo jer nas svi poznaju - kaže. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije