Lifestyle

Komentari 0

Sadržaj za praznike: Likovne radionice i penjanje na Sljeme

Sadržaj za praznike: Likovne radionice i penjanje na Sljeme

Uz iskusne planinare, djeca će u pet dana tijekom proljetnih praznika obići pet različitih planinarskih staza na Sljemenu. Svaki dan, uz planinarenje i igranje, prikupljat će prirodne materijale...

Udruga Praktikum organizira planinarenje na Sljeme za djecu uz kreativne likovne radionice. Projekt će se održati za vrijeme proljetnih školskih praznika, od 21.03. do 25.03.2016., a namijenjen je djeci uzrasta od 7 do 13 godina.

Uz iskusne planinare, u pet dana obići će pet različitih planinarskih staza na Sljemenu. Svaki dan, uz planinarenje i igranje, djeca će prikupljati prirodne materijale i u sugestivnom šumskom okruženju izrađivati umjetnička djela.

Djeca će na ovaj način sklopiti nova prijateljstva, upoznati planinarske staze i oznake i naučiti orjentirati se i snalaziti u prirodi. Uz grupne igre, discipline i zabavu, kreativno će se izražavati na likovnim radionicama pod stručnim vodstvom, a posjetit će i Medvedgrad.

Uz rano ustajanje i provođenje tjedna u prirodi, umjesto boravka pred kompjuterom,  djeca će disciplinirati svoje tijelo i um. U slučaju loših vremenskih uvjeta boravit će u okruženju i unutar Lugareve kuće  gdje je svaki dan organiziran ručak, a tamo će, u slučaju kiše, provoditi i likovne radionice.
 
Prijave su moguće do 16.03.2016. na info@udruga-praktikum.hr, cijena paketa je 850,00 kn, a za više informacija o projektu pogledajte ovdje.

Udruga Praktikum osnovana je u siječnju 2013. s ciljem poboljšanja kvalitete života djece i mladih. Programe provodi uz pomoć stručnog vodstva priznatih kazališnih i filmskih redatelja, glumaca, akademskih glazbenica i kiparica te stručnjaka iz područja neformalne edukacije.

Uz edukativno-zabavni dio, osmišljava i provodi  aktivnosti i projekte u suradnji s vrhunskim stručnjacima i osobama iz prakse te institucijama koje su povezane s djelovanjem u zaštiti djece i mladih,  promovira volontiranje, organizira slobodne aktivnosti za djecu i mlade te pomaže mladima nezaposlenima da steknu dodatne kompetencije, znanja i vještine kako bi lakše konkurirali na tržištu rada.

Najčitaniji članci