Lifestyle

Komentari 0

Sajam umjetnina Art Zagreb oduševljava svojim radovima

Sajam umjetnina Art Zagreb oduševljava svojim radovima

U Hali V Tehničkog muzeja u Zagrebu u četvrtak su otvorili Sajam umjetnina Art Zagreb. Na međunarodnom prodajnom sajmu ju prizemlju predstavljaju najbolje galerije i umjetnike, a na katu su tri izložbe

Izložbe predstavljaju više autora, a među njima je TRILIK(A3), zajednička multimedijalna izložba radova apsolvenata i diplomanata umjetničkih akademija iz Zagreba, Osijeka i Rijeke.  

POGLEDAJTE VIDEO: Imoćani podižu spomenik Mercedesu

Kustosica Selma Hafizović pripremila je skupnu izložbu "Marš iz mog horoskopa" u kojoj predstavlja umjetnike Linu Franko, Rebeccu Ribichini, Ahrena Warnera, Corey Hayman, Adriannu Liedtke i Sofiu Albinu Novikoff Unger.

Njihovi radovi prikazuju razvoj identiteta kroz kapitalizam te kako opiranje napretku rezultira apatijom ili čak bijesom.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA:

Konačno, treća izložba pod nazivom 'Projekcija mraka' instalacija je umjetnika Ivana Lušičića Liika koji je u središte izložbenog prostora postavio rotirajući crni objekt koji je vidljiv zahvaljujući samo reflektorima i rasvjeti.

- Obogaćivanjem sadržaja sajma izložbenim, diskurzivnim i zabavnim popratnim programima trudi se odmaknuti od uvriježenih formata sajma umjetnina i privući širu publiku koja tek postaje konzument likovne umjetnosti - stoji u najavi okupljanja na koje rado dolaze umjetnici, kolekcionari, galeristi, kustosi i svi drugi ljubitelji umjetnosti.

Najčitaniji članci