Obavijesti

Lifestyle

Komentari 155

Samo 5 muškaraca na njih 100 može se pohvaliti spolovilom dužim od 16 centimetara

Samo 5 muškaraca na njih 100 može se pohvaliti spolovilom dužim od 16 centimetara

Koja je poruka studije provedene na tisuće i tisuće muškaraca? Momci, nemojte biti toliko strogi prema sebi jer ono što vidite na televiziji ili u časopisima nije točan prikaz prosječnog penisa

Istraživači su mjereći veličine penisa na preko 15 tisuća muškaraca diljem svijeta utvrdili da ne postoji jaka povezanost između veličine stopala ili pak dlanova i duljine penisa, pa žene mogu prestati ocjenjivati ​​muškarce po veličini cipela i njihovih ruku, prenosi IFL Science. Prosječna duljina uspravnog penisa je nešto više od 13 centimetara.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrana kao afrodizijak

Pokretanje videa ...

01:16

Iako se mnogi uspoređuju s 'prosječnom' veličinom penisa, iznenađujuće je teško utvrditi koja je to brojka zapravo. Kao što je istaknuto od strane znanstvenika, to je uglavnom zato što se većina studija oslanjala na samoprijavu, što često nije realno. Kako bi zaobišli ovaj problem i dobili pouzdaniji skup podataka, tim britanskih istraživača odlučio je napraviti mjerenja koja su poduzeli zdravstveni radnici koji su slijedili standardizirani mjerni postupak.

Uključivale su mjerenja opsega (opseg u korijenu ili u sredini) i dužine (od stidne kosti do vrha glavića) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15.521 muškarca iz raznih zemalja svijeta. A rezultati će mnogima donijeti olakšanje.

'Cijelu noć' ili 20 minuta: Koliko bi trebao trajati idealan seks?
'Cijelu noć' ili 20 minuta: Koliko bi trebao trajati idealan seks?

Utvrđeno je kako je opušteni penis dugačak 9,16 cm , dok je prosječni uspravni penis 13,12 cm. Što se tiče opsega, pokazalo se da je prosječni obujam opuštenog 9,31 cm, a 11,66 cm za uspravni. Nadalje, utvrđeno je da su muškarci s penisima na ekstremnim krajevima spektra puno rjeđi. Na primjer, samo 5 muškaraca na svakih 100 ima uspravni penis duži od 16 cm.

Ilustracija duljine penisa

Kada su tražili korelacije s drugim tjelesnim značajkama, poput veličine testisa, težine ili veličine stopala, nisu pronađene jake ili konzistentne asocijacije. Iako nisu uspjeli pronaći značajne dokaze o povezanosti veličine penisa i rase, napominju da se zaključci ne mogu donijeti budući da je velika većina mjerenja obavljena na bijelcima.

Partner je dosadan u krevetu? Kako mu predložiti nešto novo
Partner je dosadan u krevetu? Kako mu predložiti nešto novo

Pa, koja je poruka studije? Muškarci, nemojte biti toliko strogi prema sebi jer ono što vidite na televiziji ili u časopisima nije točan prikaz prosječnog penisa. Ali ako ste zabrinuti, provjerite jeste li pravilno mjerili.