Lifestyle

Komentari 0

Čudesna priroda: Sigurno niste znali da postoje i plave pčele!

Australci su u zadnje vrijeme u strahu od domaće plave pčele (Amegilla cingulate), koja se može vidjeti diljem Australije, a za koje mnogi dosad nisu čuli, niti znali da postoje

Australci su u zadnje vrijeme pomalo u strahu od domaće plave pčele (Amegilla cingulate), odnosno pčele prekrivene tamnoplavim prugama, koja se može vidjeti diljem Australije, a za koje mnogi dosad nisu čuli.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve dobrobiti meda 

Riječ je o rijetkoj vrsti pčela koje se povremeno mogu naći i u svim dijelovima zemlje,  osim u Tasmaniji. Izgledom su jednake 'običnim' pčelama, no inače žive usamljeno i ne proizvode med. 

Iako imaju žalac, nije poznato da su agresivne, a privlače ih domaće biljke, posebno  cvjetovi rajčice. Kukci, koji su poznati i pod znanstvenim imenom Amegilla cingulate, žive usamljeno i često ih se može  čuti u vrtovima kako tresu cvijeće u pokušaju da skinu pelud. 

Ženke grade vlastito gnijezdo, koje obično ukopaju u blato ili pješčenjak. 

Plave pčele mogu narasti do 11 milimetara i obično žive oko 40 dana. Mužjaci imaju pet obojenih traka oko tijela, dok ženke imaju četiri plave trak, prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE PRVI DIY SERIJAL U HRVATSKOJ:

Najčitaniji članci