Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Savjeti manikerke: Balzam za zanoktice njeguje kao i ulje

Savjeti manikerke: Balzam za zanoktice njeguje kao i ulje
8

Izgleda kao labelo i nanosi se kao labelo. Praktičan je i stane u svaku torbicu. Novost su duragelovi koji se nude u svim mliječnim, nude i pink tonovima tako da se klijentice vrlo rado i lako odlučuju upravo na njih...

VIDEO

Ako niste vješti s rašpicom, manikuru odradite u salonu, ali pritom obratite pozornost na neke ključne stvari. Manikura ne smije biti bolna i tehničar ju treba maksimalno prilagoditi vama i vašem tipu zanoktica. Trenutno je aktualna kombinirana manikura koja uključuje aparaturnu manikuru odnosno obradu zanoktica brusilicom. Svaki dobro educiran tehničar znat će za vas odabrati adekvatne nastavke brusilice i s njima, u kombinaciji sa škaricama i ostalim metalnim priborom savršeno ukloniti sav višak kožice oko nokta, govori nam manikerka i šminkerica Loretta Gracin (26), vlasnica poznatog šibenskog studija za šminkanje Million Dollars Babe. Priprema nokatne ploče, nastavlja, obrađuje se finom rašpom granulacije 180 koja neće oštetiti vašu nokatnu ploču.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Luda pedikura 01:14

- Kada je vaš nokat pripremljen ostaje vam jedino odabrati između trajnog laka ili gela. U zadnje vrijeme sve je češći trajni lak jer se sistem u potpunosti promijenio i može se reći "evoluirao". Naime, više se ne radi po starom principu, već su baze sada "pojačane" i njima naprosto možemo ojačati apex nokta. To su tzv. duragelovi - gelovi u bočici. Savršene su teksture, a uz vještinu tehničara mogu se aplicirati i nivelirati toliko precizno da daljnje rašpanje ponekad nije niti potrebno. Čitav tretman traje maksimalno sat vremena, a na korekciju se dolazi jednom mjesečno bez rizika da će vaši nokti pucati. Imamo ih u svim mliječnim, nude i pink tonovima tako da se klijentice vrlo rado i lako odlučuju upravo na njih - naglašava Loretta i dodaje da je sada novi naziv za trajni lak kada se radi duragelom - gel lak.

Ulje avokada fantastično je za njegu suhe kože oko noktiju
Ulje avokada fantastično je za njegu suhe kože oko noktiju

Tehniku duragela u svojoj ponudi imaju gotovo svi saloni, ali ako ne znate kod koga bi išli obratite pozornost na kvalitetu rada i na čistoću radnog prostora.

Steriliziran materijal

- U svijetu noktiju higijena je broj jedan, sav materijal treba biti steriliziran kako bi svaka klijentica bila "u sigurnim rukama". Ono što ovaj tretman čini trenutno najpopularnijim je omjer cijene kvalitete i vremena - kaže Loretta.

Za zanoktice, odnosno kožu koja puca u dodiru s noktom je najbolje koristiti ulje za zanoktice bogato E i C vitaminom, a u tu svrhu odlično je i 'labelo' za zanoktice. Jednostavno se nanosi i nije toliko masno te se lakše umasirava.

- Lijepe i uredne ruke već na prvu ostavljaju dobar dojam. Iako u salonu tehničar obavi većinu posla, na ženama je kasnije da urednost "održavaju". Do sada su uglavnom bila popularna mirisna njegujuća ulja za zanoktice, ali odnedavno na vrhu ljestvice zabljesnuo je njegujući balm za zanoktice. Njegova svrha je ista, ali uz brojne prednosti: Izgleda kao labelo i nanosi se kao labelo. "Balm" je malen i praktičan i stane u baš svaku torbicu - dodaje Loretta. "Šlag na torti" je lijepa fotografija koja će kasnije krasiti društvene mreže. Loretta i za to ima super savjet.

Jeftino prstenje za dobru fotku

- Dobra fotografija je odlična reklama i tu se treba malo potruditi. Ja volim kombinirati tematsku pozadinu pa su neki od mojih rekvizita često dobra jakna ili torba, kava, nakit, pokoji ukras i naravno dobro svjetlo. Pozadina mora biti neutralnija što su nokti jače boje. Jeftino prstenje stavite na pola prsta, skupite šaku, a ruku ostavite da je opuštena. ako vam je teško ispozirati rukom, čak i da se palac ne vidi, slika može biti dobra! - zaključuje.

storyeditor/2024-03-11/WhatsApp_Image_2024-03-04_at_11_58_12.jpeg
'Imam 14 beauty salona, ovo će biti glavni hit u manikuri 2024.'
'Imam 14 beauty salona, ovo će biti glavni hit u manikuri 2024.'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju