Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Savjeti za kupovinu, pripremu i brzo guljenje kestena - volite li više hrskavo pečene ili kuhane?

Savjeti za kupovinu, pripremu i brzo guljenje kestena - volite li više hrskavo pečene ili kuhane?

Kestene je najbolje odmah pripremati dok su svježi, ali mogu stajati na hladnom mjestu otprilike dva tjedna. Postoji nekoliko načina pripreme kestena, ovisno kako tko voli

VIDEO

Najbolji su veći plodovi koji imaju sjajnu koru, suhi su i teški. Ukoliko na kori vidite rupice, takve kestene ne kupujte. Kestene možete pripremiti na više načina, ovisno kako ih najradije jedete - pečene ili kuhane.

POGLEDAJTE VIDEO kako se hrani Meghan Markle:

Pokretanje videa...

Meghan Markle 01:19

Ispecite ih na roštilju

Ovako pripremljeni kesteni su najslasniji. Razrežite ih kao da ih pripremate u pećnici pa ih poslažite na aluminijsku foliju na kojoj ste najprije napravili rupice. To stavite na rešetku roštilja i pecite dok se ne rastvore i dobiju lijepu boju. 

Priprema u tavi

Bilo bi to dobro raditi u tavi s rupicama, ali ako je nemate, poslužit će i klasična. Najprije im zarežite koru u križ, a nakon stavljanja u tavu ih pokrijte i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kesteni će dobiti boju.  

Kesteni na neuobičajeni način: Kao prilog, u finoj piti ili kruhu
Kesteni na neuobičajeni način: Kao prilog, u finoj piti ili kruhu

Odlični su i u pećnici

Kod pripreme u pećnici kestene prerežite, potom ih poškropite vodom. Pećnica neka bude zagrijana na najjače, a bilo bi savršeno da imate protvan s rupicama. Gotovi su, ovisno o veličini, za otprilike 10 do 20 minuta. 

Fresh chestnuts in the basket

Možete ih i skuhati klasično

Plodove stavite u hladnu, malo posoljenu vodu. Sitniji kesteni se kuhaju oko pola sata, a krupniji - maroni - do sat vremena.

Ili u mikrovalnoj

Kestene morate razrezati, staviti u posudu s vodom, prekriti papirnatim ubrusom i staviti u mikrovalnu na oko dvije minute, ovisno koliko su veliki. Ako nakon dvije minute nisu gotovi, produžite kuhanje na još minutu pa provjerite.

Ispecite sjemenke bundeve i uživajte u jesenskoj grickalici
Ispecite sjemenke bundeve i uživajte u jesenskoj grickalici

Trik za lakše guljenje

Želite li da se kestenje nakon pečenja lakše i brže guli, stavite ga dok je još vruće u vlažnu krpu i ostavite da stoji nekoliko minuta. Ukoliko vam sirovo kestenje treba za pripremu nekog jela, a želite se riješiti kore, tada je najbolji način za to - mikrovalna.

Plodovi se prerežu kao kod pečenja u pećnici, isperu se vodom da bi dobili dodatnu vlagu i stave se u mikrovalnu na jednu minutu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku