Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Ako ste pronašli savršenu ljubav potrudite se da potraje

Ako ste pronašli savršenu ljubav potrudite se da potraje
1

Ne slijedite nametnuta pravila o savršenoj kućanici, idealnoj kući ili načinu izražavanja ljubavi - poštujte svoj način, nadopunjujte ga i uvijek budite ono što jeste

VIDEO

Što više dajete to će partner više uzimati nego davati nazad, upozoravaju ljubavni stručnjaci. Nitko se ne zaljubljuje samo zato što druga osoba za njih sve čini. Zaljubljujemo se u ono što taj čovjek je, objašnjavaju eksperti sa sitea za pronalaženje partnera eHarmony. To ne znači da treba zanemariti potrebe partnera, ali isto tako ne znači da treba ispuniti pravilnik o savršenoj kućanici iz 50-ih ili idealnom ocu i mužu. Vaši partneri vole vas kao ljude, s manama i vrlinama, a ne zato što ste savršen primjerak iz priručnika. Stručnjaci ističu da bi prioritet trebala biti ravnoteža jednakosti, a ideale ostaviti za odgoj djece. 

Ne igrajte na kartu krivnje

Imate li problema koje teško rješavate, izbjegavajte koliko god je to moguće okrivljavanje, svaljivanje krivice i kritiziranje. Pokušajte uvijek imati na umu da je poanta pokušati razumjeti problem i ono što vas oboje čini nesretnima, a ne podcjenjivati drugoga ili ga povrijediti još više. Možete biti ljuti, ali uvijek nastojte shvatiti izvor bijesa, a potom i izverbalizirajte što vas muči te kako se osjećate zbog postupka vašeg partnera, bilo da je to zapostavljenost, nesigurnost ili uzimanje "zdravo za gotovo". 

Kako se dobro svađati

Svađe su poput slojeva kore luka. Vanjski slojevi su problemi o kojima doista govorite, a unutrašnji predstavljaju druga područja, iskustva i utjecaj okoline. Oni su često dublji razlozi zbog kojih razmirice oko sitnica mogu izazvati rat u kući. Upravo ti razlozi mogu vam pomoći da razumijete što je doista problem i da to popravite. Ova teorija Susan Quilliam koja u svojoj knjizi "Prestanite se svađati, počnite razgovarati" otkriva koliko osobna iskustva i okolina mogu utjecati na percepciju partnerovog doživljaja ponašanja. 

Ljubavna matematika

Izračunajte koliko ste se puta ovaj mjesec seksali i pokušajte zbrojiti koliko puta ste se posvađali. Potom od broja spolnih odnosa oduzmite broj svađa. Pozitivan rezultat znači da vam je veza dobra. Ukoliko ste u minusu - ta činjenica govori sama za sebe...

Nikad, ali baš nikad...

Nemojte misliti da vas neće ostaviti. Imajte na umu da ste oboje privlačni drugim ljudima, a što se više ophodite jedno prema drugom "zdravo za gotovo" to je veća vjerojatnost da će sreću potražiti drugdje.

Otopljena požuda

S godinama ste se navikli da samo vi gledate u svog partnera. I pri tom mislite da ih drugi ne primjećuju. Uz to, vidjeli ste ga u svim situacijama i više ga ne promatrate kao ekstremno privlačnog, kao na početku. Zaboravite što znate i pokušajte ga promatrati kao da ga vidite prvi put. Osvježite pamćenje i požuda će se brzo vratiti...

Perfekcionisti bi trebali malo popustiti...

Na vikendu ste s vašom boljom polovicom. Vrijeme je divno, sve je savršeno...ali vi nemate mira. Je li sve počišćeno u kući? Što ćemo jesti? Treba li nešto popraviti? U glavi vam se roje ideje i misli...Bili vi toga svjesni ili ne, ali zabrinutost oko (ne)reda umjesto kvalitetnog vremena s boljom polovicom s vremenom će doći na naplatu. Razmislite samo želite li iz ruku ispustiti metlu ili vezu.

Njegujte svoj rječnik

Svaki par ima svoj ljubavni jezik. Neki vole izražavati ljubav riječima, a neki dodirima. Voli li ona više čuti "volim te" priuštite joj to. Ili obrnuto. Bitno je prepoznati koji način vas zadovoljava i njegovati ga. 

Eksplodiranje je uvijek bolje od implodiranja

Dosta vam je svađa i prepirki oko stvari oko kojih se ne možete dogovoriti pa s vremenom odustajete od pregovora? To će vas dovesti do gubitničke pozicije. Osim što nećete postići kompromis, u sebi ćete implodirati, trpjeti i gušiti sve što želite izraziti. Radije uvijek recite što vam je na umu umjesto šutnje.

Seks

Možda niste raspoloženi, možda vam se ne da ili vas doista nešto boli. Ali ako ste u stabilnoj vezi, i prema vašim očekivanjima monogamnoj, onda je i normalno da će vaš partner očekivati igrice u spavaćoj sobi na redovnoj bazi.

Volim te nije jedini izraz

"Izgledaš jako seksi" ili "Sviđa mi se način na koji se smiješ" samo su neki od načina pokazivanja ljubavi, zadivljenosti i znakova da uživate u partnerovom društvu. Konstantno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati
ŠTO ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo su najbolji očevi Zodijaka
KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

Ovo su najbolji očevi Zodijaka

Iako svi horoskopski znakovi mogu briljirati kao očevi, neki bi se u toj ulozi trebali bolje snalaziti na temelju karakteristika koje su im zvijezde dodijelile prema datumu rođenja