Sutra uz 24sata ne propustite svoj omiljeni kulinarski tjednik za samo 1,99kn.
Savršeno pohano: iznutra sočni a izvana hrskavi odresci
Novi broj gastromagazina za uživanje donosi 16 vrhunskih recepata za pohane specijalitete. Od klasika, kao što je primjerice cordon bleu, do superzdrave pohane cvjetače s kaduljom ili teletine u mrvicama sa salatom i krumpirom. Začinite obična jela parmezanom ili začinskim biljem koje se dodaje u smjesu za pohanje ili isprobajte nove vrste mesa i povrća. Ispohajte masline, rižine okruglice ili sir u novom i maštovitom ruhu.
Iako se ne poha, svestrani grah možete iskoristiti na brojne načine. Bez obzira što je prva pomisao kad se spomene grah varivo, tu su i egzotičnija jela poput meksičkih tortilja i enchilada. U tortiljama se grah odlično slaže s piletinom, kukuruzom, svježom paprikom, čilijem i začinima. A grahom možete nadjenuti i palačinke, pripremiti umak za jela s roštilja, tortilja-čips, krekere i tacose. A izmiksate li grah s uljem, crvenom paprikom i začinima, dobit ćete odličan namaz. Grah se kombinira i s tjesteninom, npr., špagetima te brojnim drugim jelima.
Ako ste se zaželjeli ukusnoga punjenog predjela ili samo želite nešto prigristi, samose su pravi izbor. Iako se "istočnjački ravioli" najviše jedu u azijskim zemljama, popularne su diljem svijeta. Prženo tijesto najčešće se nadijeva krumpirima, mješavinom povrća, korijandrom i mljevenim mesom poput janjetine i govedine, no pune se i povrćem, ribom te piletinom. Na vama je hoće li biti začinjenije ili umjerenog okusa. Mogu biti raznoraznih oblika, no obično su u obliku polumjeseca, odnosno trokutasti.
Poželite li pojesti nešto slatko, tu su i slasni deserti koje možete pripremiti i od najobičnijeg biskvita premazanog ukusnim kremama, pekmezima, pudinzima ili kompotima. Bijeli tiramisu s malinama, brzi kolač s višnjama ili čokoladni biskvit sa sočnom kremom samo su neki na našem popisu.
Isprobajte i brojne trikove popularnih kuhara, zavirite u svijet gastrozanimljivosti i pošaljite nam vaše recepte!