Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Sedam najčešćih razloga zašto žene teže doživljavaju orgazam

Sedam najčešćih razloga zašto žene teže doživljavaju orgazam

Ono što unosimo u sebe, poput alkohola i štetnih sastojaka iz cigareta, mišljenje o sebi te problemi na poslu ili u obiteljskom životu mogu utjecati na ženinu sposobnost da doživi vrhunac

VIDEO

Problemi s orgazmom mogu se podijeliti u dvije vrste: primarni - kada žena nikada nije doživjela orgazam - i sekundarni - kada je žena doživjela orgazam u prošlosti, ali sada ne može ili ga postiže rijetko. Opći pojam koji se primjenjuje na one koji imaju poteškoće u postizanju orgazma je anorgazmija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:20

Sedam je razloga iza ženinog teškog postizanja orgazma, piše Independent.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Alkohol i cigarete

Previše alkohola može utjecati na protok krvi u vašem klitorisu, kojemu je potrebna stimulacija da bi žena doživjela orgazam - objašnjava ginekologinja dr. Shree Datta.

Pušenje također može imati utjecaja. Dakle, ako imate problema u postizanju orgazma, razmislite koliko pijete ili pušite u odnosu na težinu svojih simptoma, dodaje ona.

2. Problemi s komunikacijom

Sposobnost da kažete svom partneru što mislite i želite bitna je za dobar seks i postizanje orgazma, napominje Kate Moyle, psihoseksualna terapeutkinja.

- Vaš partner ne čita misli, a ako mu niste u mogućnosti reći, neće nužno znati - objašnjava ona.

Pozitivan, nekritičan i ohrabrujući najbolji je pristup. Ne s 'ne radiš to dobro', već s nečim poput 'stvarno sam uživala kad si ..., ili 'možemo li to pokušati ponovno?'. Ili budite izravni i jasni, a ne dvosmisleni, pa nudite konkretne upute kojih se lako mogu pridržavati ili pokažite im što vam odgovara vođenjem ruku po vašem tijelu.

Top 5 seks poza u kojima žene provjereno najviše mogu uživati
Top 5 seks poza u kojima žene provjereno najviše mogu uživati

3. Nedostatak tjelesnog samopouzdanja

Ako se ne osjećate ugodno u svojoj koži, to može negativno utjecati na vaš seksualni život, kaže Moyle.

- To može spriječiti našu sposobnost da uživamo u trenutku jer nas negativne misli sprječavaju da se prepustimo i dopustimo da fizički osjećaji budu u fokusu - objašnjava ona.

4. Medicinska stanja

Postoji niz medicinskih uzroka koji ženama mogu otežati ili onemogućiti orgazam. Na primjer, multipla skleroza može utjecati na vašu sposobnost postizanja vrhunaca, napominje dr. Datta.

- Obavezno potražite lijek i pomoć u tim situacijama, jer je seksualna dobrobit važna za ukupno fizičko zdravlje, a problemu se može pomoći - dodaje ona.

Uz to, određeni lijekovi za već postojeća stanja mogli bi ograničiti ženinu sposobnost orgazma.

- Antidepresivi i antihistaminici mogu potisnuti orgazam, zato budite sigurni da redovito pregledavate vrstu i dozu lijekova koje uzimate te njihove nuspojave sa svojim liječnikom - kaže dr. Datta.

5. Seksualna stimulacija

Jednostavno objašnjenje ženske poteškoće u orgazmu mogao bi biti način na koji se stimuliraju tijekom seksa. To je jedan od najčešćih razloga što žene ne doživljavaju orgazam, kaže Moyle.

Najbolji način da otkrijete ono što vam se čini najbolje je samoistraživanje. Jer, iako je anatomija slična, sva su tijela različita, kao što su i naše sklonosti. Ovo se ne bi trebalo odnositi samo na genitalije, već i cijelo tijelo kako bi osjetili užitak.

Uz to, vrijedi uzeti u obzir da većini žena treba stimulacija klitorisa da bi postigla orgazam i ne doseže vrhunac samo od penetracije, napominje dr. Datta.

- Imajući to na umu, seksualna predigra je važna. Uz to, razmislite o različitim položajima i vođenoj masturbaciji koja može povećati uzbuđenje - kaže ona.

6. Društveni pritisci

Socijalni pritisci poput stresa, financijskih i radnih teškoća mogu utjecati na vaš vrhunac tijekom seksa, objašnjava dr. Datta.

- To također može uključivati ​​probleme u odnosima, posebno ako postoji nepovjerenje ili sukobi koji nisu riješeni - dodaje ona.

U tim bi slučajevima savjetovanje parova, kao i seksualna terapija, mogli biti od pomoći, sugerira dr. Datta.

5 stvari koje se događaju ženi ako ne vodi ljubav dulje vrijeme
5 stvari koje se događaju ženi ako ne vodi ljubav dulje vrijeme

7. Mentalno stanje

Vaša mentalna dobrobit također može pridonijeti vašoj sposobnosti za vrhunac, kaže dr. Datta.

- Na primjer, ako patite od depresije ili anksioznosti, možda ćete teže postizati orgazam. Ako mislite da bi to mogao biti slučaj, savjetuje se da pomoć potražite kod stručnjaka koji će vam moći propisati kognitivnu bihevioralnu terapiju i savjetovanje kad je potrebno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Dnevni horoskop za srijedu 17. travnja: Blizanac se boji ljubavi, a Rak će susresti srodnu dušu
ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za srijedu 17. travnja: Blizanac se boji ljubavi, a Rak će susresti srodnu dušu

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost