Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Sedam znakova koji otkrivaju da odgajate malenog genijalca

Djeca genijalci odudaraju od standarda na koje su ljudi navikli, a Mensa je objavila neke od karakteristika koje kod djece mogu ukazivati na natprosječnu inteligenciju

Foto: Dreamstime
21 komentara

1. Rano čitanje

Djeca u prosjeku nauče čitati u šestoj godini života. Nadarenu djecu knjige zanimaju od rane dobi, pa tako i ranije počinju čitati - u dobi od četiri godine. Čitanje često počinje s pretvaranjem djece da čitaju slikovnice o životinjama, ali u nekom trenu ona počinju prepoznavati riječi bez da ih je itko učio. Takva djeca u prosjeku imaju viši kvocijent inteligencije. 

2. Izvrsno pamćenje

Dogodilo vam se da vam dijete prepričava neki događaj koji se dogodio prije par tjedana ili mjeseci? To je pokazatelj izvrsnog pamćenja i visoke inteligencije.

NIJE NIMALO LAGANO Koliko ste pametni? Top četiri zagonetke za testiranje mozga

3. Znatiželja

Znatiželja je usko vezana s kvocijentom inteligencije. Ako vaše dijete postavlja puno pitanja i potpitanja te aktivno ispituje svijet oko sebe, to je isto jedan od pokazatelja da dijete ima visoki kvocijent inteligencije.

4. Obožava pričati, pogotovo s odraslima

Ponekad se osjećate kao da uz sebe imate upaljeni radio, a ne dijete? Ako vaše dijete voli pričati, puno pita i aktivno sudjeluje u 'razgovorima za odrasle' to pokazuje znatiželju, zrelost i visoki kvocijent inteligencije. Natprosječno inteligentna djeca od ranih dana znaju izraziti što misle i osjećaju. Čini vam se da su tek progovorili, a već iz njih izlaze složene rečenice.

Father and son | Autor: GeorgeRudy Foto: GeorgeRudy

5. Humor

Dijete vas u razgovoru pokušava nasmijati? Stalno smišlja nove šale i traži načine da vam pokaže svoj humor? Ovo je još jedan znak inteligentnog djeteta piše na stranicama Mense.

6. Muzikalnost

Djeca koja pokazuju sklonost glazbi, pjevanju ili su posebno sklona nekom tipu instrumenta, su obično inteligentnija od svojih vršnjaka.

Archival Historical HAWKING, CURIE, EINSTEIN Ovo je sedam životnih savjeta koje genijalci daju svojoj djeci

7. Izrazito visoki standardi

Djeca genijalci imaju tendenciju postavljati si jako visoke standarde u svemu što rade. Na primjer, ako žele naučiti nešto novo neće stati dok to ne znaju u detalje, ako crtaju - svaki potez bojicom mora biti istog pritiska, unutar crta, najbolje što može napraviti.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message