Obavijesti

Lifestyle

Komentari 89

Seks bez orgazma nije uvijek loš: Fokusirajte se na trenutak i osjećaj koji vas ispunjava

Seks bez orgazma nije uvijek loš: Fokusirajte se na trenutak i osjećaj koji vas ispunjava

Česti problem kod seksa je što se dosta parova fokusira na orgazam i ako netko od njih dvoje ne doživi orgazam procjenjuju seks kao loš. Prepustite se seksualnoj energiji i uživajte u njoj bez pritiska

VIDEO

Neusklađenost želja, odnosno kada jedan partner želi više seksa od drugog čest je problem u dugotrajnim vezama. Ljudi u ovoj situaciji često dobivaju savjete o 'začinjavanju stvari' kako bi povećali želju. No često stvari poput seksualnih igračaka, svijeća te čipkastog donjeg rublja samo nakratko rješavaju problem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

Ako ste netko tko ima slabiju želju od vašeg partnera i želite imati redovitiji seks, onda morate potpuno drugačije pristupiti seksu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogi parovi puno očekuju od seksa, a to ne dopušta želji da procvjeta. Primjerice, zamislite dođete u restoran i naručite uvijek istu stvar umjesto da se zapitate 'oh što mi se danas jede?', 'danas sam raspoložen da isprobam ovo' i slično. Radi se o tome da osluškujete sami sebe, svoju energiju, svoje raspoloženje, što želite, a što ne.

To je ključno, slušanje onoga što vaše tijelo želi. Kad se od vas ne očekuje da se ponašate na određeni način, odjednom otvorite svoja osjetila kako biste uistinu obratili pažnju na to što vam tijelo govori. To je osobito važno za ljude koji nemaju tendenciju da se odmah opuste u seksu.

Partner koji ima veću želju lakše će pristupiti seksualnim podražajima od onog tko nema želje. Partner s većom željom je spreman za polazak, dok partner s nižom željom traži ključeve od auta. 

Radite na osjećajima. Primjerice ako ležite na krevetu ili na kauču, krenite se dodirivati, uključite osjetila, osjetite podražaje. Ako uistinu ni s jedne strane nema pritiska i ako obraćate pažnju jedno na drugo, osjećat ćete se dobro. No ako to radite čisto da napravite onda vaš seks neće biti nimalo dobar. 

Imate bolan seks? Zbog ova 4 razloga treba otići ginekologu
Imate bolan seks? Zbog ova 4 razloga treba otići ginekologu

Dajte prednost seksualnoj energiji

Česti problem kod seksa je što se dosta parova fokusira na orgazam i ako netko od njih dvoje ne doživi orgazam procjenjuju seks kao loš. No mnogi stručnjaci savjetuju da se tijekom seksa ne fokusirate na spolni odnos niti na orgazam. Umjesto toga, zajedno sa svojim partnerom iskoristite taj opojni seksualni prostor. Kada se prepustite seksualnoj energiji uživat ćete. Postoji nešto vrlo jedinstveno u dijeljenju fizičkog užitka i dodira s drugom osobom, osjećajima koje obično nismo u mogućnosti dobiti u bilo kojem drugom kontekstu.

Ako ste netko kome treba duže da se uključi ili tko nema puno spontane želje za seksom, ne trebate pokušavati promijeniti te stvari na sebi. Teško se prisiliti da češće budete raspoloženi za seks. Umjesto toga, ako želite više seksa u svom životu, pojednostavite ga. Usredotočite se na to da više vremena provodite u tom seksualnom prostoru s partnerom gdje možete jednostavno uživati ​​u dodiru, užitku i intimnosti, a onda vam se možda i želja za seksom poveća, piše Mind Body Green.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima