Obavijesti

Lifestyle

Komentari 107

Seks ili san, vino ili džin tonik? Znanstvenici znaju odgovor...

Seks ili san, vino ili džin tonik? Znanstvenici znaju odgovor...
1

Prije izlaska najbolje je popiti jogurt, uskraćivanje sna nije loše ako to činite zbog seksa, a džin tonik je manje kaloričan odabir od crnog vina i ne izaziva mamurluk

VIDEO

Svakodnevne dileme poput toga je li se bolje otuširati ili okupati se često čine beznačajne, no znanstvenici tvrde kako naši izbori znače mnogo više nego što nam se čini, piše Daily Mail. U novoj knjizi autorice Hilly Janes "Kava s mlijekom ili capuccino" predstavljene su pametne odluke takvih dilema. Primjerice, dvoumite li se oko tuša ili kupke, odaberite tuš, jer se njime koža manje isušuje. Osim toga, završni mlaz tuša hladnijom vodom potaknut će cirkulaciju u tijelu te će vam naknadno biti toplije, objašnjavaju znanstvenici.

Dezodorans u spreju, sticku ili roll on?

Sprejeve je teško aplicirati na točno određeno područje, a i velika količina spreja završi u zraku. Roll on dezodoransi su djelotvorniji nego sprej, no kako je njihova tekstura tekuća, često ostavljaju zamrljana područja na odjeći. Najbolji odabir je dezodorans u sticku sprečava znojenje u jednakoj mjeri kao i roll on, ali ga je najjednostavnije aplicirati stoga je i najbolji odabir.

Potpetice ili ravne cipele?

Ravne cipele čine se kao najudobnija obuća, no balerinke i slični modeli cipela ne pružaju dovoljan potporanj stopalu te su poprilično nezdrave za kralježnicu. Ako nosite ravne cipele, treba birati one koje su dobro učvršćene na ristu stopala, savjetuju ortopedi. Visoke pete zbog velikog opterećenja na prednji dio stopala djeluju tako da skraćuju mišiće listova, zbog čega noge natiču. Također i pospješuju nastanak žuljeva, kurjih očiju i natisaka. Najbolji odabir cipela za stopala, listove i kralježnicu su pete visine od tri do pet centimetara.

Sendvič ili mliječni proizvod prije pića?

Prije izlaska koji uključuje alkohol treba pripremiti organizam kako bismo umanjili posljedice mamurluka sutradan. Vrlo je važno ne piti na prazan želudac, no najbolji je odabir obrok pripremljen s mlijekom ili jogurtom. Razlog tome je što mlijeko sadrži masnoće koje se dulje vrijeme probavljaju, a također sadrže i bakterije koje olakšavaju rad crijeva, pa će organizam lakše podnijeti "otrov" poput alkohola.

Vino ili džin tonik na dijeti?

Mjerica džina od 25 ml s light verzijom tonika u prosjeku sadrži oko 56 kalorija po jednom piću. Za razliku od njega, čaša crnog vina od 175 ml sadrži oko 110 kalorija. Džin također sadrži i manje kongenera, tvari proizvedenih u fermentaciji koji doprinose nastanku mamurluka, stoga je on bolji izbor.

Crne ili zelene masline?

Zelene masline su manje gorke od crnih, koje su cjenjenije u gurmanskom smislu. Ipak, deset zelenih maslina sadrži oko 30 kalorija, dok ista količina crnih sadrži oko 70 kalorija. Ako su masline čuvane u maslinovom ulju, kalorijski se unos povećava, stoga je bolji odabir onih u slanoj otopini.

Seks ili san?

Nedostatak seksa se osobito u dužim vezama povezuje s depresijom i drugim psihološkim problemima. Kao rezultat javlja se i više svađa s partnerom, stres i manjak samopouzdanja. Iako nam je san nužno potreban, kod odabira između ovo dvoje radije odaberite seks, jer će on potaknuti stvaranje hormona sreće oksitocina, koji će na tijelo dugoročno djelovati bolje nego što bi bile posljedice jedne neprospavane noći.

Ustati ili odustati?

Kod mogućnosti produljenog sna vikendom često se budimo u doba na koje smo se navikli buditi za posao. Tada se javlja dilema, ustati iz kreveta ili ostati ležati te pokušati ponovno zaspati. Ostajanje u krevetu nije pametno rješenje jer će to omesti redoviti ritam organizma te ćemo naknadno biti još umorniji. Da bismo povećali razine energije, najbolje je ustati, pojesti hranjiv doručak i posvetiti se tjelovježbi.

Capuccino ili kava?

Kava i njeni izvedeni napici sadrže velik broj kalorija koji unosimo tijekom dana. Stručnjaci se slažu kako je bolja opcija popiti capuccino s obranim mlijekom nego šalicu kave s punomasnim, koja sadrži gotovo dvostruko više kalorija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje