Obavijesti

Lifestyle

Komentari 99

Seks za jednu noć ima jednake šanse da se pretvori u vezu

Seks za jednu noć ima jednake šanse da se pretvori u vezu
1

Seks u ranim fazama poznanstva definitivan je pokazatelj kemije i privlačnosti među ljudima, ali nam može oduzeti objektivnost pri procjenjivanju novog partnera

VIDEO

Seks za jednu noć nije nužno "ubojica" romantike i ljubavi,  pokazala je nedavna američka studija Sveučilišta Chicago na 640 ljudi. Parovi koji su spavali zajedno već prve večeri u kojoj su se upoznali imaju jednake šanse "završiti" u vezi kao i oni koji su odgađali seks sve dok se bolje ne upoznaju, otkrili su istraživači.

Poznata britanska autorica knjige Supersex i ljubavna savjetnica Tracey Cox smatra kako seks ne mora biti prepreka za vezu, ali ipak postoje okolnosti u kojima je on prihvatljiv, a u kojima je loš početak.

Ona smatra kako u idealnim situacijama dvoje se ljudi druži na spojevima sve dok se ne upoznaju i svide jedno drugom na dubljoj razni, pa se potom prepuštaju čarima seksa. Ipak, ponekad je kemija vrlo jaka, seks se učini kao prirodna i posve razumljiva ideja te ispadne odličan početak veze. Nevolja se javlja ako se planiramo nastaviti viđati s tim partnerom, ali bismo voljeli usporiti.

- Ponekad je teško vezu koja je krenula sa seksom vratiti na početak, jer se podrazumijeva da ako ste to obavili, to ćete činiti i dalje - kaže Cox za Daily Mail.

Također, ona smatra da nas seks u ranim fazama odnosa lišava objektivnosti pa ne možemo realno procijeniti nekoga koga smo tek upoznali.

Psiholozi takvo stanje nazivaju "zasljepljenost požudom". Ipak, sličnosti i razlike u životnim stavovima postat će vidljive već nakon nekoliko mjeseci druženja, a do tada možemo uživati u dobrom seksu. Također, šanse da nam potencijalni partner odgovora ili ne jednake su započnemo li vezu seksom ili ne, a najviše ovise o sreći, smatra Cox.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje