Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Šest najvećih laži o vaginama koje smo gotovo svi 'popušili'

Šest najvećih laži o vaginama koje smo gotovo svi 'popušili'
1

'Journal of Sexual Medicine' objavio je rezultate istraživanja koji bi trebali zauvijek riješiti sve nedoumice: Ne postoje superžene koje doživljavaju superorgazme...

VIDEO

Jedna od najvećih debata o ženskoj seksualnosti posljednjih godina ticala se ejakulacije odnosno 'squirtinga'. Prošlog tjedna 'Journal of Sexual Medicine' objavio je rezultate istraživanja koji bi trebali zauvijek riješiti sve nedoumice.

U istraživanju je sudjelovalo sedam žena koje su obavještavale da tijekom seksualne stimulacije istuštaju velike količine tekućine. Vršile su se analize navedenih tekućina kojima je zaključeno da je riječ o "neželjenom ispuštanju urina tijekom seksualne aktivnosti". Drugim riječima, squirting je vjerojatno samo uriniranje.

Zbog nedostatka informacija o ženskoj anatomiji, ovaj i slični mitovi u tolikoj mjeri vladaju društvom da su mnoge žene u nedoumici provele sate proučavajući svoje spolovilo uz pomoć ogledala. Evo nekih od najgorih neistina u koje mnogi i danas vjeruju:

1. Žene koje se puno seksaju postat će manje 'uske' te neće moći pružiti svojem partneru toliko zadovoljstva kao prije

Od Borata do serija 'Bez oduševljenja, molim!' i 'Family Guyja', svi su se šalili na račun 'velikih, opuštenih' vagina. Obično muškarci pričaju u velikim vaginama u kontekstu žena koje su imale više partnera, iako to nema veze sa zdravom pameti.

"Spolni odnosi ne mogu trajno raširiti vaginu. Ovaj proces, širenja tijekom uzbuđenja i sužavanja nakon toga, događa se bez obzira koliko često se žena seksala", objašnjava seksualni psiholog Michael Castleman.

No iako je rodnica izuzetno elastična, postoji jedna iznimka, a to su žene koje su rodile više puta. Naime, iako se rodnica prirodno 'vraća na staro' šest mjeseci nakon poroda, "ako i nešto elastično jako rastegnete više puta, postoji mogućnost da se neće vratiti u potpuno isto stanje". To je posebno vidljivo kod starijih žena, kod kojih se mišići rodnice počnu opuštati. Iako se i ovo može sprječiti Kegelovim vježbama.

Ostalih pet laži pročitajte na portalu Express.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju
Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje