Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Sestra im je umrla od raka prije sedam godina, a sad su obje dobile dijagnozu u par dana

Sestra im je umrla od raka prije sedam godina, a sad su obje dobile dijagnozu u par dana
1

Irskoj pjevačici Anne Nolan ove godine otkrili su rak dojke, a nekoliko dana poslije njezina sestra Linda je doznala da ima rak jetre. Obje su odlučile boriti se protiv bolesti koja im je ubila sestru Bernie

VIDEO

Sestre Nolan, Linda (61) i Anne (69), zajedno se bore protiv karcinoma nakon što su u razmaku od svega nekoliko dana obje dobile poraznu dijagnozu, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska liječnica otkrila test za rak gušterače

Pokretanje videa...

01:29

Sestre koje su osnovale irsku pop grupu The Nolans, započele su s kemoterapijom prošlog mjeseca u bolnici Blackpool's Victoria. U samo nekoliko dana, u ožujku, po povratku sa snimanja serije The Nolans Go Cruising, obje su dobile dijagnozu, a tek su ove nedjelje na Twitteru sve objavile.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Celebs arrive for the funeral of Joe Longthorne

- Unazad nekoliko mjeseci tijekom izolacije, Linda i Ana bore se protiv raka i zajedno idu na kemoterapiju. Kroz ovo ćemo proći zajedno kao obitelj - objavili su na obiteljskom računu Nolanovih na Twitteru.

- Pobijedile su ranije, pobijedit će opet. Molim vas, mislite na njih i poželite im sve najbolje - napisala je ispod objave Coleen, prezenterica emisije Loose Women.

Sve više predijagnosticiranih karcinoma štitnjače u svijetu
Sve više predijagnosticiranih karcinoma štitnjače u svijetu

Govoreći o trenutku kad su ona i sestra dobile dijagnozu, Linda je za The Sun rekla:

- Smijale smo se i plakale. Bilo je histerično. Zaboravite na Chemical Brothers, mi smo Chemo sisters - dodala je.

- Ne želim umrijeti. Volim svoj život. Volim svoje kćeri, unuke, prijatelje i obitelj. Želim živjeti koliko god je moguće - kazala je Anne, majka dvije kćeri.

Walk the Walk Moonwalk charity walk, London, Britain - 10th May 2014

Ona je u travnju doznala da ima rak dojke, a istu bolest su joj dijagnosticirali 2000. godine. Njezina sestra Linda nekoliko dana poslije doznala je da ima neizlječivi rak jetre. I ona se već susrela s dijagnozom karcinoma jer je 2006. godine preboljela rak dojke, a imala je celulitis i limfedem 2007. godine te je 2017. godine imala rak zdjelice. Linda je kazala da je vjerovala kako će joj nalazi biti dobri kao i inače, no njezin onkolog ju je nazvao na telefon i kazao da treba dodatne pretrage jer su joj pronašli nešto na jetri.

'Zbog korona virusa nam sada prijeti rast smrti od karcinoma'
'Zbog korona virusa nam sada prijeti rast smrti od karcinoma'

Poziv je dobila samo pola sata nakon što je doznala da se njezinoj sestri Anne vratio rak dojke.

- Tada nisam nikome mogla reći za moje zdravstvene probleme jer su svi bili skrhani viješću o Anne. Mislila sam da jednostavno ne mogu izgovoriti da se i meni rak vratio - kazala je.

THE NOLANS Irish girl group about 1980

Linda i Anne izgubile su sestru Bernie koja je 2013. godine umrla od raka dojke kojeg su joj dijagnosticirali 2010. godine. Išla je na kemoterapiju i u veljači 2012. je bila na mastektomiji te su je proglasili izliječenom. No nekoliko mjeseci poslije je doznala da se rak proširio na mozak, pluća, kosti i jetru. Umrla je u srpnju 2013. u dobi od 52 godine.

- Pogledam se u ogledalo i vidim Bernie jer mislim da smo ionako bile vrlo slične. Sve ovo vraća traume i prisjećanja na to koliko je bila bolesna - kazala je Linda.

Tri brata, svi imaju manje od 5 godina i istu vrstu karcinoma
Tri brata, svi imaju manje od 5 godina i istu vrstu karcinoma

Ona i Anne su bile na prvoj kemoterapiji 6. lipnja i ukupno će obje primiti šest ciklusa. Anna je bila u bolnici 11 dana i očekuje je mastektomija sa zračenjem. Prema riječima voditeljice Coleen, Lindino liječenje su odgađali od travnja zbog korona krize.

- Sada redovito prima terapiju kako bi ojačala kosti i usporila rak. To je zabrinjavajuće. Znam da su joj jednu injekciju odgađali dati nekoliko tjedana, što znači da je trpjela strahovite bolove u kostima. Ne bi trebali odgađati liječenje, no je li možda ipak veći rizik staviti je u bolnicu gdje će se susretati s drugim ljudima? - pita se Coleen.

Linda je prvi put dijagnozu raka dojke dobila 2006. godine. Bila je u remisiji, no rak se vratio 2017. i tada su joj rekli da je neizlječiv.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru