Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Sezonska kuhinja: Fine pečene rajčice - s češnjakom i jajima

Rajčice se mogu pripremiti na bezbroj načina, ali pečene rajčice imaju poseban ljetni štih, pogotovo ako im dodate malo maslinovog ulja i začina. Priprema je malo zahtjevnija, ali se isplati

Sastojci:

  • 500 g rajčica
  • dl maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • bosiljak
  • timijan
  • 2 mlada luka
  • 3 jaja

Zapečene rajčice s jajima i češnjakom | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Priprema:

  • Zrele mesnate rajčice prerežite po dužini.
  • Odstranite im većinu koštica, posolite, popaprite i pospite bosiljkom i timijanom.
  • premažite zdjelu za pečenje maslinovim uljem. 
  • Svaku polovicu rajčica zalijte s malo maslinovog ulja.
  • Između rajčice stavite ploškice češnjaka.
  • Pecite nešto više od sat vremena na 170 Celzijevih stupnjeva.
  • Razbijte jaja nad rajčicama i zapecite u pećnici dok se ne stisnu.
  • Po potrebi, polijte rajčice i jaja s još malo ulja.
  • Nasjeckajte mladi luk i sve zajedno poslužite. 

VIDI OVO: Koji horoskopski znak je najbolji u krevetu?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message