Lifestyle

Komentari 4

Šimleša predaje: Loši osjećaji se "gnoje" ako ih potiskujemo

Šimleša predaje: Loši osjećaji se "gnoje" ako ih potiskujemo

Ako se netko opeče na peć, zašto imate potrebu i vi prisloniti ruku?Treba učiti od drugih, ali i analizirati svoje neuspjehe kao i uspjehe, kaže Šimleša na predavanju

Drugo od pet predavanja autora knjige za samopomoć Brune Šimleše u Cineplexxu Centra Kaptol privuklo je više od 250 posjetitelja koje je usmjeravao na učenje lekcija iz svog djela Škola života s temom "Razbijanje najčešćih zabluda u svijetu duhovnosti". 

Na njemu je autor objašnjavao zašto ne uspijevaju novogodišnje odluke, koji problem se i zbog čega javlja kod sprovođenja volje u djelo, kako razlikovati i izražavati pozitivne i negativne emocije te učiti iz neuspjeha. 

- Ako se netko opeče na vruću peć, zašto imate tu potrebu i vi prisloniti svoju ruku i opeći se? Učite iz iskustava drugih, proučavajte svoje uspjehe kako bi ih ponovili, a ne samo svoje neuspjehe - kaže Šimleša.

Dodaje da je izrazito bitno naučiti izražavati osjećaje, čak i više one negativne od pozitivnih, jer ako se kronično zadržavaju tada se "gnoje".

Nakon prvog ovogodišnjeg predavanja "Kako razviti ljubav prema sebi" slavni sociolog ponovno je napunio dvoranu Cineplexxa u Kaptol centru, a interes za predavanja i dalje raste.

Knjiga "Škola života" jedna je od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u posljednje tri godine, nedavno je objavljeno i slovensko izdanje, a uskoro će na tržištu biti i makedonsko te američko izdanje. Popularni sociolog i autor literature o samopomoći zbog velikog je interesa čitateljstva kroz 2011. i 2012. organizirao 10 predavanja na temu knjige Ljubavologija koja se bavi pitanjima međuljudskih odnosa i ljubavi te donosi i kritički osvrt na Crkvu, a sada se nastavljaju njegova predavanja pod nazivom Škola života. 

Predavanja je posjetilo 5000 ljudi, a njegov cjelokupan honorar doniran je SOS Dječjem selu Hrvatska.

- Ova škola ima najambicioznije moguće gradivo i najuzvišeniji cilj – ona vas želi naučiti kako da živite sretno! Kako da doista živite, a ne samo preživljavate. U ovoj ćete školi naučiti kako da svoj život ne shvaćate kao generalnu probu, već da ga živite vrhunski punim plućima - ističe Šimleša.

Najčitaniji članci