Šimleša predaje: Loši osjećaji se "gnoje" ako ih potiskujemo | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Šimleša predaje: Loši osjećaji se "gnoje" ako ih potiskujemo

Šimleša predaje: Loši osjećaji se "gnoje" ako ih potiskujemo
4

Ako se netko opeče na peć, zašto imate potrebu i vi prisloniti ruku?Treba učiti od drugih, ali i analizirati svoje neuspjehe kao i uspjehe, kaže Šimleša na predavanju

VIDEO

Drugo od pet predavanja autora knjige za samopomoć Brune Šimleše u Cineplexxu Centra Kaptol privuklo je više od 250 posjetitelja koje je usmjeravao na učenje lekcija iz svog djela Škola života s temom "Razbijanje najčešćih zabluda u svijetu duhovnosti". 

Na njemu je autor objašnjavao zašto ne uspijevaju novogodišnje odluke, koji problem se i zbog čega javlja kod sprovođenja volje u djelo, kako razlikovati i izražavati pozitivne i negativne emocije te učiti iz neuspjeha. 

- Ako se netko opeče na vruću peć, zašto imate tu potrebu i vi prisloniti svoju ruku i opeći se? Učite iz iskustava drugih, proučavajte svoje uspjehe kako bi ih ponovili, a ne samo svoje neuspjehe - kaže Šimleša.

Dodaje da je izrazito bitno naučiti izražavati osjećaje, čak i više one negativne od pozitivnih, jer ako se kronično zadržavaju tada se "gnoje".

Nakon prvog ovogodišnjeg predavanja "Kako razviti ljubav prema sebi" slavni sociolog ponovno je napunio dvoranu Cineplexxa u Kaptol centru, a interes za predavanja i dalje raste.

Knjiga "Škola života" jedna je od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u posljednje tri godine, nedavno je objavljeno i slovensko izdanje, a uskoro će na tržištu biti i makedonsko te američko izdanje. Popularni sociolog i autor literature o samopomoći zbog velikog je interesa čitateljstva kroz 2011. i 2012. organizirao 10 predavanja na temu knjige Ljubavologija koja se bavi pitanjima međuljudskih odnosa i ljubavi te donosi i kritički osvrt na Crkvu, a sada se nastavljaju njegova predavanja pod nazivom Škola života. 

Predavanja je posjetilo 5000 ljudi, a njegov cjelokupan honorar doniran je SOS Dječjem selu Hrvatska.

- Ova škola ima najambicioznije moguće gradivo i najuzvišeniji cilj – ona vas želi naučiti kako da živite sretno! Kako da doista živite, a ne samo preživljavate. U ovoj ćete školi naučiti kako da svoj život ne shvaćate kao generalnu probu, već da ga živite vrhunski punim plućima - ističe Šimleša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Stavite ovu biljku na balkon ili terasu i riješit ćete se dosadnih komaraca. Još i predivno miriše
ZA MIRNE LJETNE VEČERI

Stavite ovu biljku na balkon ili terasu i riješit ćete se dosadnih komaraca. Još i predivno miriše

Tamjanika nije zahtjevna, voli sunce i predivno miriše. Pa ćete, osim što ste otjerali komarce, imati i fin miris oko sebe koji podsjeća na tamjan. Može se kombinirati i s petunijama
Dečki podijelili najbolje savjete za seks koje su dobili: 'Meni su lezbijke održale kratki tečaj...'
SAVJET ZLATA VRIJEDAN

Dečki podijelili najbolje savjete za seks koje su dobili: 'Meni su lezbijke održale kratki tečaj...'

Mladim ili neiskusnim muškarcima ponekad treba puno pogrešaka kako bi naučili što žene vole, pa su odlučili razmijeniti svoja znanja na društvenim mrežama - evo najboljih savjeta