Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Šimleša predaje: Loši osjećaji se "gnoje" ako ih potiskujemo

Šimleša predaje: Loši osjećaji se "gnoje" ako ih potiskujemo
4

Ako se netko opeče na peć, zašto imate potrebu i vi prisloniti ruku?Treba učiti od drugih, ali i analizirati svoje neuspjehe kao i uspjehe, kaže Šimleša na predavanju

VIDEO

Drugo od pet predavanja autora knjige za samopomoć Brune Šimleše u Cineplexxu Centra Kaptol privuklo je više od 250 posjetitelja koje je usmjeravao na učenje lekcija iz svog djela Škola života s temom "Razbijanje najčešćih zabluda u svijetu duhovnosti". 

Na njemu je autor objašnjavao zašto ne uspijevaju novogodišnje odluke, koji problem se i zbog čega javlja kod sprovođenja volje u djelo, kako razlikovati i izražavati pozitivne i negativne emocije te učiti iz neuspjeha. 

- Ako se netko opeče na vruću peć, zašto imate tu potrebu i vi prisloniti svoju ruku i opeći se? Učite iz iskustava drugih, proučavajte svoje uspjehe kako bi ih ponovili, a ne samo svoje neuspjehe - kaže Šimleša.

Dodaje da je izrazito bitno naučiti izražavati osjećaje, čak i više one negativne od pozitivnih, jer ako se kronično zadržavaju tada se "gnoje".

Nakon prvog ovogodišnjeg predavanja "Kako razviti ljubav prema sebi" slavni sociolog ponovno je napunio dvoranu Cineplexxa u Kaptol centru, a interes za predavanja i dalje raste.

Knjiga "Škola života" jedna je od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u posljednje tri godine, nedavno je objavljeno i slovensko izdanje, a uskoro će na tržištu biti i makedonsko te američko izdanje. Popularni sociolog i autor literature o samopomoći zbog velikog je interesa čitateljstva kroz 2011. i 2012. organizirao 10 predavanja na temu knjige Ljubavologija koja se bavi pitanjima međuljudskih odnosa i ljubavi te donosi i kritički osvrt na Crkvu, a sada se nastavljaju njegova predavanja pod nazivom Škola života. 

Predavanja je posjetilo 5000 ljudi, a njegov cjelokupan honorar doniran je SOS Dječjem selu Hrvatska.

- Ova škola ima najambicioznije moguće gradivo i najuzvišeniji cilj – ona vas želi naučiti kako da živite sretno! Kako da doista živite, a ne samo preživljavate. U ovoj ćete školi naučiti kako da svoj život ne shvaćate kao generalnu probu, već da ga živite vrhunski punim plućima - ističe Šimleša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'