Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Sjajna ljubavna priča: 'Odmah sam znao da je žena za mene'

Sjajna ljubavna priča: 'Odmah sam znao da je žena za mene'

Andrew (45) i Darcy (48) upoznali su se preko poslovne e-pošte i nastavili su komunicirati na daljinu. Nakon dvije godine dogovorili su prvi susret u Vijetnamu. Sada su u braku i imaju dvoje djece

VIDEO

Nakon mnogo godina života na Isle of Man, otoku između Irske i Velike Britanije, Andrew je bio spreman započeti novu životnu avanturu

POGLEDAJTE VIDEO ljubavna priča iz naših krajeva:

Pokretanje videa...

Jurica Gospodnetić i Danijela Bunčić 00:52

- Radio sam za osiguravajuće društvo 2007. godine i prihvatio sam dvogodišnji angažman u Hong Kongu. Malo prije nego sam otišao, počeo sam slati e-poruke Darcy, klijentici tvrtke sa sjedištem u Tokiju - ispričao je. 

I ona se prisjetila kako je sve počelo.

- Tek sam se preselila u Japan. Inače, odrasla sam u Venezueli, ali kada se ukazala prilika da odem u Aziju, to se činilo kao zabavna promjena. Radila sam u tvrtki za financijsko planiranje i redovito sam razgovarala s Andrewom e-poštom zbog posla - nadovezala se Darcy.

'Imam 30 godina i sama sam, ali to me uopće ne zabrinjava'
'Imam 30 godina i sama sam, ali to me uopće ne zabrinjava'

Dvije godine su se profesionalno dopisivali e-poštom, a potom je Darcy jedna od kolegica s posla predložila da ga nazove.

- Rekla mi je da ima najseksi glas koji je ikad čula i odjednom sam postala jako znatiželjna. Imao je stvarno lijep glas i počeli smo sve više razgovarati telefonom - ispričala je.

Polako je razgovor postao prijateljskiji. Počeli su razmjenjivati detalje iz privatnog života. Darcy je zanimalo kako izgleda pa ga je potražila na webu.

- Potražila sam ga na LinkedInu i rekla mu da mu je slika koju je tamo stavio jako loša. Nisam ga mogla dobro vidjeti - dodala je.

Andrew je, kaže, uvijek sve držao u okvirima profesionalnog ponašanja, ali Darcy ga je zaintrigirala. Kako je prijateljstvo napredovalo i postajalo sve dublje, počeli su komunicirati i putem Facebooka.

Andrew, 45, and Darcy, 48, met through long-distance work emails. After two years, they arranged to meet for the first time on holiday in Vietnam.

Objavljuje The GuardianČetvrtak, 28. rujna 2023.

- Oboje smo bili samci i razgovarali smo o spojevima. Pred kraj godine razgovor se skrenuo na putovanja. On je bio na više mjesta od mene, pa sam ga tražila preporuke gdje ići na odmor. Predložio je Vijetnam - kaže Darcy.

Budući da je Andrew trebao skoro završiti svoj projekt u Hong Kongu i vratiti se na Isle of Man, složili su se kako bi bila šteta da se nikad ne sretnu.

- Rekao sam joj da ću doći u Vijetnam i naći se s njom ako ne dobijem posao za koji sam se prijavio - dodao je Andrew. 

Posao nije dobio pa je rezervirao odmor u Hanoju istog datuma kao i Darcy. Oboje su bili u isto vrijeme vrlo nervozni i oduševljeni što će se napokon vidjeti.

'Odjednom je postalo tako lako, kao da se oduvijek poznajemo'

- Sreli smo se u zračnoj luci, u dvorani za dolaske. Bila sam toliko nervozna da sam se tresla - prisjetila se ona i dodala da je u početku bilo malo neugodno, no brzo su shvatili da imaju mnoštvo zajedničkih tema za razgovor.

- Odjednom je postalo tako lako, kao da se oduvijek poznajemo. Jedan dan smo otišli na jednodnevno krstarenje kad nam je prišla gospođa i rekla da smo prekrasan par. Morali smo joj objasniti da smo se upoznali tek dan ranije - ispričala je Darcy.

Zajedno su proveli ostatak trodnevnog putovanja, a pao je i prvi poljubac. 

Priznali su kasnije kako su na taj put otišli bez ikakvih očekivanja, da je to bio spoj na slijepo i oboje su sumnjali da između njih može biti nešto više. 

- Nisam znao što će se dogoditi, ali cijeli je vikend ispao savršen - kazao je Andrew.

Ubrzo nakon povratka s tog kratkog i slatkog odmora Andrew je pronašao stalni posao u Hong Kongu, a Darcy je ostala u Tokiju. Bili su u vezi na daljinu godinu dana, prije nego što su se vjenčali krajem 2010. godine.

- Nakon vjenčanja sam preselila u Hong Kong - rekla je Darcy. 

Ubrzo su dobili djecu, rođena su 2012. i 2014. godine i nastavili su se baviti financijskim uslugama. Planove im je malo poremetila pandemija i stroga pravila o karanteni u Hong Kongu.

- Propustili smo obiteljska vjenčanja i nismo mogli putovati u Venezuelu kad je umro Darcyn tata - prisjetio se Andrew. 

U travnju 2022. godine odlučili su se na velik korak. Darcy se s djecom preselila u Dubai radi sređenijeg načina života, a Andrew je ostao u Hong Kongu zbog posla. Planiraju uskoro opet živjeti svi zajedno, samo čekaju da im se poslože neke stvari vezane za posao.

Uz ovih pet navika osjećat ćete se bolje od velike većine ljudi
Uz ovih pet navika osjećat ćete se bolje od velike većine ljudi

Ljubav između njih je i dalje jaka kao na početku braka. Odlično se slažu i razumiju.

- Kad sam izbezumljena ili pod stresom znam da samo moram vidjeti Andrewa i sve će biti dobro. Osjećam tu povezanost između nas. On me smiruje. Uz njega znam da za svaki problem postoji rješenje, i zajedno ćemo ga pronaći - kaže ona.

Andrewu se sviđa kako se dobro nadopunjuju. 

- Slijedim pravila, ja sam introvert koji uvijek dolazi na vrijeme. Darcy je suprotnost, ona se pobrine da stvari budu riješene, da se obave. Čim sam je upoznao znao sam da je ona prava žena za mene, i još uvijek to mislim - rekao je, a prenosi theguardian.com gdje ćete pronaći još nekoliko njihovih fotografija.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad