Obavijesti

Lifestyle

Komentari 199

Sklonost bolestima: Lava muči tlak, Ovna upale, Vagu bubrezi

Sklonost bolestima: Lava muči tlak, Ovna upale, Vagu bubrezi
1

Svaki astrološki znak ima predispozicije za razvoj određenih bolesti. Doznajmo koje su slabe točke na tijelu te koje su tjelesne aktivnosti najpogodnije za svaki astrološki znak

VIDEO

Ovan

Zdravstveni problemi Ovnova često nastaju zbog njihove podložnosti stresu i živciranju, osobito zbog posla. Lako se uznemire i sve proživljavaju emotivno. Iznimno su dinamični, preziru odmor i stalno žive na rubu iscrpljenosti, pa im zdravlje brzo strada. Imaju problema s moždanom cirkulacijom i pate od migrena. Skloni su neuralgijama, upalama sinusa i uha te lošem radu bubrega, a osjetljivi su im i zubi, gornja vilica te oči. Vole opasne sportove. 


Savjet: Izbjegavajte masnu hranu, a odgovaraju vam borilačke vještine, nogomet, trčanje i meditacija.

Bik

Kao veliki gurmani Bikovi su skloni debljanju, povišenu kolesterolu i probavnim smetnjama. Žene pate od ginekoloških tegoba i smetnji u radu štitne žlijezde. Grlo je njihova najslabija točka na tijelu. Već kao djeca često imaju angine i upale grla, a kako su im i glasnice vrlo osjetljive, to može biti problem ako zarađuju pjevajući ili govoreći. Vratna im kralježnica često podliježe različitim oštećenjima, što uzrokuje lošiju moždanu cirkulaciju te glavobolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Savjet: Jedite polako jer tako produljujete uživanje u jelu, a ne opterećujete želudac. Ne jedite iz dosade.

Blizanci

Blizanci su nervozni i stalno se žure. Skloni su pretjerivanju pa organizam “bombardiraju” nikotinom ili drugim stimulativnim sredstvima, a to im uzrokuje nesanicu i pogoršava ionako osjetljiv živčani sustav. Mogu izdržati posebne napore, a zatim se samo srušiti u krevet. U mladosti su skloni bolestima dišnih putova, a u kasnijim godinama pate od reume ruku, ramena i zglobova. Mogu patiti od posljedica živčane iscrpljenosti, a imaju osjetljiva pluća i bronhije.

Savjet: Pomoći će vam vježbe disanja, svjež zrak te vitaminski dodaci svakodnevnoj raznolikoj prehrani.

Rak

Kako bi Rakovi bili dobra zdravlja, nužan im je uredan život, dovoljno sna i izbjegavanje bilo kakvih pretjerivanja. Skloni su psihosomatskim bolestima koje nastaju kad su dugo izloženi emotivnim pritiscima i nerazumijevanju okoline. Njihova nervoza odražava se na probavu pa mogu patiti od čira na želucu i žgaravice. Žene su osjetljive na grudi i jajnike. Imaju vrlo suhu i osjetljivu kožu, a pad imuniteta često im izaziva različite kožne alergije.

Savjet: Pokušajte suspregnuti poriv za prejedanjem što ga potiču mentalna naprezanja ili jake emocije.

Lav

Neprijatelj zdravlja Lavova je pretjerano trošenje energije i brz životni ritam. Zbog toga često zanemaruju male smetnje i nastavljaju živjeti dinamično kao da se ništa ne događa. Ne primjećuju prolaznost vremena, pa i u ozbiljnim godinama nastavljaju raditi jednako uporno kao u mladosti. Iako im je srce jako, ipak je ono prvi dio tijela koji se “pobuni” kad pretjeraju. Često imaju problema s krvotokom i tlakom, a zbog nekretanja skloni su tegobama s kralježnicom.

Savjet: Ne možete li izbjeći stres, dobro će vam doći koja meditativna tehnika ili više kretanja. Pazite što jedete.

Djevica

Djevice su podložne bolestima crijeva, želuca i žuči, a one nastaju kao posljedica zabrinutosti i perfekcionizma u poslu. Obično jako paze na zdravlje i prehranu, no pomalo su hipohondri i sitničari. Boje se mikroba i zaraze. Lako se umaraju, no imaju odličnu moć obnavljanja energije. Sklone su depresiji i probavnim tegobama, posebice crijevnima. Često su im spuštena stopala ili imaju kurje oči. No većina bolesti uzrokovana je psihičkim smetnjama i strahovima.

Savjet: Samokritičnost može prouzročiti psihičke smetnje, pa je bitno da se naučite opuštati i zabavljati.

Vaga

Vage su vrlo osjetljive na stresove koji su povezani s nezadovoljavajućim međuljudskim odnosima pa im zdravlje uvelike ovisi o raspoloženju. Mogu patiti od problema s kožom, mjehurom, prostatom i bubrezima, zbog čega je važno da piju mnogo vode. Kad bi Vage od malena pile dovoljno vode, zaštitile bi se od mnogih zdravstvenih problema u zreloj dobi. Često imaju i glavobolje, probleme s vidom, sinusima i grlom, a pate i od proširenih vena.

Savjet: Meditacija kombinirana s aromaterapijom i opuštajućom glazbom može pomoći da vratite izgubljenu ravnotežu duha i tijela.

Škorpion

Škorpioni su osjetljivi na zaraze i trovanja hranom, skloni su visokim temperaturama, upalama i kroničnim bolestima. Potiskivanjem strahova i odbijanjem da se suoče s negativnim osjećajima često si mogu narušiti imunitet. No sposobni su i za samoiscjeljivanje kad osvijeste svoje blokade i transformiraju potisnute podsvjesne sadržaje. Previše piju ili jedu hranu koja im ne odgovara. Osjetljiv im je urogenitalni dio, naročito ženama.

Savjet: Pokušajte se disciplinirati i više osluškivati znakove koje vam šalje tijelo. Nemojte misliti da ste nedodirljivi za bolesti.

Strijelac

Strijelci su skloni sportskim ozljedama, a najosjetljiviji dijelovi tijela su im bedra i kukovi te jetra i žuč. Žene mogu imati problema s celulitom. Dobro podnose stres i nisu ovisni o mišljenju okoline, pa se zbog urođena optimizma lako oporavljaju od različitih bolesti. Trebaju izbjegavati sva pretjerivanja u jelu, piću i spavanju. Skloni bježanju u san, od kojeg se još gore osjećaju. Znaju imati problema s tenom, a skloni su nečistoj koži lica. Uživaju u alterantivnim tehnikama. 


Savjet: Izbjegavajte previše začinjenu i konzerviranu hranu, gazirana pića i kavu, a to osobito vrijedi za žene.

Jarac

Jarci su skloni reumi, artritisu, iščašenjima i prijelomima kostiju. Osjetljivi su im zglobovi i koža, a mogu imati i problema s probavom. Obično djeluju krhkije nego što to zaista jesu. Ipak, moraju uredno živjeti i dovoljno se odmarati. Treba im mnogo vode i sira. Kralježnica je slaba točka ovog znaka, pa mnogi pate od njezina iskrivljenja, okoštavanja kralježaka i uklještenja živca. Lako se umaraju i nervozni su pa im treba mnogo više sna nego drugim znakovima.

Savjet: Što više se krećite na svježem zraku, planinarite i vrtlarite jer vas priroda uvijek opušta i regenerira.

Vodenjak

Vodenjaci su podložni bolestima koje nastaju kao posljedica živčane iscrpljenosti. Razdražljivi su, burno reagiraju na provokacije, katkad su pretjerano nervozni i skloni neracionalnu rasipanju energije. Loša im je cirkulacija u nogama, pate od grčeva u listovima, a često im srce iznenadno snažno lupa zbog stresa. Žene su sklone proširenim venama te bolnim i otečenim nogama. Svakako bi morali izbjeći prevelike psihičke napore jer su im živci slaba točka. 


Savjet: Nastojite ići ranije u krevet i spavajte barem osam sati na dan. Redovito kontrolirajte krv i tlak.

Ribe

Često pate od deformacije ili ozljeda stopala, stoga je bitno da nose kvalitetnu ili anatomsku obuću. Pate i od hormonalnih poremećaja, zadržavanja vode u organizmu i probavnih smetnji. Katkad su sklone ovisničkom ponašanju, prejedanju te pretjeranoj konzumaciji alkohola i cigareta, što može prouzročiti različite zdravstvene tegobe. Osjetljive su na sve vrste stresa, sklone psihosomatskim bolestima, virozama i upalama. Znaju biti emotivno frustrirane. 


Savjet: Povremeno vam treba samoća. Kad idete na more, birajte mjesta na kojima nema mnogo ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje