Lifestyle

Komentari 20

Sladoled u duginim bojama: Isprobajte ovo šarenilo okusa

Sladoled u duginim bojama: Isprobajte ovo šarenilo okusa

Sve sastojke za jedan sloj sladoleda stavite u blender i izblendajte. Dodajte još tekućine ako je smjesa pregusta. Zatim ju premjestite u posebnu posudu, isperite blender i pripremite sljedeću

Da biste napravili ovaj sladoled kod kuće, treba će vam samo kalup i štapići koje ćete dobiti uz njega, a slojeve boja u kalupu je stvarno jednostavni za napraviti. Najbolji dio je taj što ćete najvjerojatnije imati ostatak smoothieja (osim ako odjednom ne pravite 30+ sladoleda), tako da možete uživati ​​u duginom smoothieju dok čekate da se sladoled zamrzne.

POGLEDAJTE VIDEO: Stroj koji pretvara alkohol u sladoled

Sastojci:

Crveni sloj

Narančasti sloj

Žuti sloj

Zeleni sloj:

Plavi sloj

Ljubičasti sloj:

Ružičasti sloj

Upute (za svaki sloj):

Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte još tekućine ako je smjesa pregusta. Premjestite smoothie u posebnu posudu, isperite blender i pripremite sljedeći smoothie.

Upute kako napraviti slojeve:

Jednostavno žlicom stavljajte smjesu za smoothie u kalup. Prirodno je da se slojevi malo sjedine, ali ulijevanje smoothieja iz čaše ne daje toliko dobre rezultate kao kad stavljate sa žlicom. Nakon što se kalupi napune, dodajte štapiće i zamrznite sladoled preko noći. 

Da sladoled u duginim bojama lakše izađe iz kalupa, napunite sudoper ili neku posudu vodom sobne temperature. Stavite kalup u vodu i pritom pazite da voda ne ide iznad vrha kalupa. Ostavite kalup da stoji u vodi nekoliko sekundi.

Nakon toga počnite polako vaditi sladoled van iz kalupa. Ako ide teško, neka kalupi ostanu u vodi još nekoliko sekundi. Nakon što ste sve slastice izvadili iz kalupa, uživajte u sladoledu i zamotajte ostale u plastičnu foliju i vratite ih u zamrzivač, piše The First Year.

Najčitaniji članci