Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
4 komentara

Slasna irska juha od krumpira, poriluka, vrhnja i malo vlasca

Irci znaju uživati u ukusnoj hrani. Jednostavnost pripreme čini irsku kuhinju privlačnom, a okuse temelje na osnovnim namirnicama, poput sezonskog povrća, mesa, raznih začina...

4 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 100 g luka
  • 500 g krumpira
  • 40 g poriluka
  • 200 ml mlijeka
  • 700 ml vode
  • 1/4 žličice suhog timijana
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žličice vlasca

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Priprema:

Na maslacu pirjajte luk narezan na ploške. Dodajte oguljeni krumpir narezan na ploške, narezani poriluk, mlijeko, vodu, timijan i kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša.

Potom juhu ohladite te miksajte dok ne postane kremasta. Ponovno je zagrijte te, prema potrebi, posolite i popaprite. Maknite s vatre i umiješajte vrhnje. Toplu juhu pospite vlascem te poslužite uz poprženi kruh ili dvopek.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Top 3 recepta za super zdravi doručak: Za dan pun energije

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Ksenijom Marinković:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message