Lifestyle

Komentari 0

Slasno pečeno pile u mlijeku sa sušenim rajčicama i špinatom

Slasno pečeno pile u mlijeku sa sušenim rajčicama i špinatom

Piletina u umaku od mlijeka sa raznih začinima i povrćem je jako ukusna, a i najmlađi teško da će odbiti tako meko i aromatično meso. Iako ima dosta satojaka, vrlo vjerojatno već većinu imate kod kuće

Sastojci: 

Priprema: 

Očistite pile, posolite ga i popaprite. Stavite vatrostalnu posudu na jaku vatru pa dodajte maslac te pričekajte da se otopi i počne pjeniti. Dodajte pile i pržite desetak minuta sa svake strane.

Okrenite tako da prsa budu dolje i prelijte mlijekom. Neka počne krčkati pa ugasite vatru.

Umiješajte u mlijeko limunovu koricu, češnjeve češnjaka, cimet, kadulju, ružmarin, sasušene rajčice i špinat.

Poklopite pile poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°C. Maknite poklopac i pecite još 30-45 minuta.

Raskomadajte piletinu na manje komade i prelijte s umakom od mlijeka.

Najčitaniji članci