Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slasno pečeno pile u mlijeku sa sušenim rajčicama i špinatom

Slasno pečeno pile u mlijeku sa sušenim rajčicama i špinatom

Piletina u umaku od mlijeka sa raznih začinima i povrćem je jako ukusna, a i najmlađi teško da će odbiti tako meko i aromatično meso. Iako ima dosta satojaka, vrlo vjerojatno već većinu imate kod kuće

Sastojci: 

  • cijelo pile
  • 2 žlice maslaca
  • 2 šalice mlijeka
  • korica 2 limuna
  • 10 češnjeva češnjaka
  • 1/2 štapića cimeta
  • 5 listova kadulje
  • 2 grančice ružmarina
  • sol, papar
  • 10 sasušenih rajčica, prepolovljenih
  • dvije šake svježeg špinata
  • za prilog: pečeni krumpir, riža ili kroketi
Brokula, senf i crveni luk za lijepu i zdravu kosu: Recepti za serum, pakung i šampon
Brokula, senf i crveni luk za lijepu i zdravu kosu: Recepti za serum, pakung i šampon

Priprema: 

Očistite pile, posolite ga i popaprite. Stavite vatrostalnu posudu na jaku vatru pa dodajte maslac te pričekajte da se otopi i počne pjeniti. Dodajte pile i pržite desetak minuta sa svake strane.

Okrenite tako da prsa budu dolje i prelijte mlijekom. Neka počne krčkati pa ugasite vatru.

Recepti za jela bez laktoze: Od namaza i deserta do mlijeka koje se dobiva od zobi i badema
Recepti za jela bez laktoze: Od namaza i deserta do mlijeka koje se dobiva od zobi i badema

Umiješajte u mlijeko limunovu koricu, češnjeve češnjaka, cimet, kadulju, ružmarin, sasušene rajčice i špinat.

Poklopite pile poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°C. Maknite poklopac i pecite još 30-45 minuta.

Raskomadajte piletinu na manje komade i prelijte s umakom od mlijeka.