![Slasno pečeno pile u mlijeku sa sušenim rajčicama i špinatom](https://img.24sata.hr/qsz-s6eW6_3f0pZyIqAqMwtAZDk=/414x267/smart/media/images/2022-09/130966797-m.jpg)
Piletina u umaku od mlijeka sa raznih začinima i povrćem je jako ukusna, a i najmlađi teško da će odbiti tako meko i aromatično meso. Iako ima dosta satojaka, vrlo vjerojatno već većinu imate kod kuće
Lifestyle
Komentari 0Piletina u umaku od mlijeka sa raznih začinima i povrćem je jako ukusna, a i najmlađi teško da će odbiti tako meko i aromatično meso. Iako ima dosta satojaka, vrlo vjerojatno već većinu imate kod kuće
Očistite pile, posolite ga i popaprite. Stavite vatrostalnu posudu na jaku vatru pa dodajte maslac te pričekajte da se otopi i počne pjeniti. Dodajte pile i pržite desetak minuta sa svake strane.
Okrenite tako da prsa budu dolje i prelijte mlijekom. Neka počne krčkati pa ugasite vatru.
Umiješajte u mlijeko limunovu koricu, češnjeve češnjaka, cimet, kadulju, ružmarin, sasušene rajčice i špinat.
Poklopite pile poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°C. Maknite poklopac i pecite još 30-45 minuta.
Raskomadajte piletinu na manje komade i prelijte s umakom od mlijeka.