Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Slatke inspiracije: Muffini sa zečićima i šarenim pisanicama

Slatke inspiracije: Muffini sa zečićima i šarenim pisanicama
5

Ukusni muffini savršeni su mali kolači za Uskrs, a razveselit će i najmlađe ako ih uključite u izradu ukrasa od šećerne paste kao što su zečevi i šarene pisanice

VIDEO

Muffini (12 komada)

Sastojci: 2 šalice brašna, 1,1/4 šalice šećera, 2 žličice soda bikarbone, 1,5 žličica mljevenog cimeta, 1/2 žličice soli, 1 jaje, 1/4 šalice ulja, 1 šalica mlijeka.

Priprema: U posudu stavite brašno, šećer, soda bikarbonu i sol te pomiješajte. U drugoj posudi izmiješajte jaja i ulje te na kraju dodajte mlijeko. Spojite dvije dobivene smjese i dobro promiješajte. Prije nego li je ulijete u klapu za muffine, kalup namastite i stavite košarice za pečenje. Pecite na 170 °C oko 20 minuta. Po želji u osnovnu smjesu možete dodati borovnice, orahe, grožđice ili čokoladu. Za tamniju smjesu, na početku dodajte još tri žlice kakaa.

Muffini s bananama

Sastojci: 1,5 šalica brašna, šalica šećera, žličica soda bikarbone, pola žličice soli, tri zgnječene banane, jaje, 1/3 šalice ulja, žličica ekstrakta vanilije. 

Priprema: U jednu posudu stavite šećer i sodu bikarbonu te dobro izmiješajte. U drugu posudu stavite bananu, jaje, ulje i ekstrakt vanilije dobro izmiješajte pa spojite sa sastojcima iz prve posude. Zagrijte pećnicu na 200°C i namastite 12 kalupa i obložite ih papirom. Raspodijelite smjesu u kalupe i pecite 15 do 20 minuta. Neka odstoje pet min prije nego ih izvadite iz kalupa.

Čokoladni muffini

Sastojci: 2 šalice brašna, šalica šećera, 3/4 šalice otopljene čokolade, pola šalice kakaa, žličica soda bikarbone, žličica ekstrakta od vanilije, jaje, šalica jogurta, pola šalice mlijeka, pola šalice ulja. 

Priprema: Pomiješajte brašno, šećer, kakao i soda bikarbonu u jednoj posudi, pa dodajte ulje, jogurt, mlijeko, ulje i otopljenu čokoladu koje ste prethodno izmiješali. Zagrijte pećnicu na 200°C i namastite 12 kalupa ili ih obložite papirom. Raspodijelite smjesu u kalupe i pecite 20 minuta. 

Muffini s vanilijom

Sastojci: 2 šalice brašna, šalica šećera, pola žličice soli, jaje, 3/4 šalice mlijeka, 1/3 šalice ulja, žličica ekstrakta vanilije. 

Priprema: Izmiješajte brašno, šećer i sol, pa dodajte mješavinu jaja, mlijeka i ulja.  Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite 12 kalupa ili ih obložite papirom. Raspodijelite smjesu u kalupe i pecite 22 do 25 minuta.

Glazura stvara travu i šarenu podlogu

Sastojci: 3 žličice maslaca, 85 grama kremastog sira, 1,5 šalice šećera, 1/2 ekstrakta od vanilije, jestive boje za kolače

Priprema: Sastojke stavite u posudu i pomiješajte dok ne dobijete kremastu smjesu, a po želji dodajte jestive boje za kolače. Količinu boje odredite po želji, ovisno koju nijansu želite postići. Nakon toga kremu stavite u vrećicu za istiskivanje i ukrasite muffine po želji. 

S najtanjim nastavkom za vrećicu možete dobiti izgled trave. Za snažnu zelenu boju potrebno je staviti dosta jestive boje te glazuru nanositi brzim i kratkim pokretima kako bi dobili izgled trave. 

Šećerna pasta

Sastojci: 1 kg šećera u prahu, 8 dcl vode, 10 grama želatine u prahu, 1 žlica glicerina, 1 vanilin šećer, 100 grama fruktoze, jestiva boja za kolače

Priprema: Želatinu prelijte vodom i ostavite da nabubri. Fruktozu stavite u posudu, prelijte vodom i miješajte minutu dok ne proključa prije nego li maknete sa štednjaka. Nakon toga u posudu stavite pola kilograma šećera u prahu, dodajte glicerin, želatinu, fruktozu i vanilin šećer te postepeno dodajte ostatak šećera. 

Redovito miješajte i ostavite 30 minuta. Nakon toga podijelite na četiri dijela i u svaki dodajte željenu boju. Najbolje je bojiti s gel bojama koje možete dodati direkt na smjesu, dok se boje u prahu najprije trebaju rastopiti u nekoliko kapi vode. 

Dobivenu smjesu razvaljajte na pola centimetra debljine i izrežite željene oblike. Možete ih najprije nacrtati na karton pa po šabloni izrezati, staviti na razvaljanu smjesu i nožem izrezati. U izradu ukrasa možete uključiti i svoje najmlađe. 

Šareni muffini sa zečićem

Izrežite krug od šećerne paste i stavite ga na muffin. Nakon toga naribajte pastu kako biste dobili travu i lagano je pritisnite na podlogu kako se ne bi rasipala. 

Potom napravite zeca tako da oblikujte dvije kuglice, jednu manju i jednu veću. Manju stavite na veću i potom dodajte noge, ruke i uši koje ste prethodno oblikovali. Osim cijelog zeca, možete napraviti samo njegov stražnji dio i staviti ga na muffin kao da uranja u njega.  

Napravite cvjetiće ili jaja od različitih boja i ukrasite ih točkicama. Na travu stavite zeca, jaja ili cvjetiće.  

Muffini s uskršnjim jajima

Muffine ukrasite glazurom i na njih stavite jaja koja ste prethodno izrezali iz šećerne paste. Po želji možete na kremu staviti travu i dodatno ukrasiti cvjetićima ili napraviti. Kolači će biti još efektniji ako ih stavite u košarice veselih boja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje