Lifestyle

Komentari 1

Evo nekoliko savjeta za izbor slika za zid dnevne sobe

Sliku za boravak bira se po stilu uređenja, bojama te atmosferi

Donosimo nekoliko savjeta za izbor 'prave' slike za zid dnevne sobe, koja će održavati vašu osobnost i vaš ukus za uređenje interijera, te biti u skladu s okolnim namještajem i ambijentom

Dnevna soba je kutak u kojem se odmaramo tijekom svog slobodnog vremena, opuštamo se, družimo se s članovima obitelji ili gostima, tako da mora odisati ugodnom i opuštajućom atmosferom. Lijepa slika itekako može pridonijeti tome, no mnogi ne znaju kako izabrati pravu. 

POGLEDAJTE VIDEO: TOP savjeti za uređenje dnevnog boravka

Najvažnije je imati na umu da slika treba biti odraz vašeg ukusa za dizajn interijera i vaše osobnosti. Na izbor posebno treba paziti ako se odlučite za neku vrjedniju sliku, koja je i skuplja, jer ako već ulažete novac u to, neka barem bude dobro uložen. Dakle, evo nekoliko savjeta, donosi portal Pinkvilla. 

Kako odabrati pravu sliku za svoju dnevnu sobu?

1.  Kao što smo već spomenuli: slika bi trebala odgovarati temi i stilu vašeg doma. Na primjer, ako je vaš dom uređen u starinskom stilu, s antičkim ukrasima, tad se odlučite za sliku iz naslijeđa, svakako u tradicionalnom stilu.

2.  Ne samo da treba odgovarati dekoru kuće, slika treba nadopunjavati i boje vašeg doma. Dnevne sobe su uglavnom obojene toplijim tonovima kako bi izgledale ugodnije. Dakle, svaka slika sa smjelim bojama u zagasitijim tonovima bit će dobar izbor. 

3. Pazite na okvir slike - i okviri bi trebali odgovarati ukrasu i namještaju u sobi. Na primjer, ako vaša slika ima tradicionalnu ili povijesnu temu, trebala bi imati elegantne, možda i pozlaćene ukrase na drvenim okvirima. Naravno, ako slika dolazi sa svojim okvirom, ne trebate ga mijenjati. 

4.  Prostor je još jedan važan aspekt o kojem morate voditi računa: Trebali biste odabrati sliku koja odgovara veličini vaše dnevne sobe. Ne vješajte na zid preveliku sliku, jer će to izgledati neobično.

5. Pazite na to da rasvjeta odgovara slici. Naime, ako je vaša slika ulje na platnu, bolje će izgledati ako imate širu rasvjetu umjesto intenzivnog reflektora. Tako će i soba na kraju izgledati ugodnije. 

6. Ako se na slici javlja refleksija, možda od prozora ili namještaja, možete skinuti staklenu oblogu. U protivnom, ni najljepša slika neće doći do izražaja, ako se u njoj odražavaju figurice iz vitrine.