Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Slovenski biseri: Vogel i Bohinj za zimski odmor kao iz snova

Slovenski biseri: Vogel i Bohinj za zimski odmor kao iz snova
1

Prelijepa kulisa alpskih planina zajedno s Triglavom u daljini i jezerom Bohinj u podnožju, bez daha ostavlja sve posjetitelje skijališta Vogl. Neki su Vogel proglasili za najljepšim ski-cetrom

VIDEO

Uz Bled, jedan od bisera Slovenije je i obližnji Bohinj (dolina Save Bohinjke) koji je posljednjih godina postao neizostavna destinacija za jednodnevne izlete. U ovo zimsko doba mami posjetitelje svojim čarima triglavskog gorskog kraja i jezera Bohinj, a privlači i skijalištima koja su zaista nadomak ruke - na Voglu, te Kobli, Soriški planini i Pokljuki. 


Do najpoznatijeg od njih, skijališta Vogel, smještenog u skrivenom kutku nacionalnog parka Triglav, vozi izuzetno strma žičara koja u samo nekoliko minuta prebaci do 80 ljudi na svoje snježne padine, krećući na svoju vožnju iz mjesta Ukanc. Visina koja se dostigne u trenu iznosi 1535 metara n/m i na njoj već počinje skijalište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prelijepa kulisa alpskih planina zajedno s Triglavom u daljini i jezerom u podnožju, bez daha ostavlja i one koji s prirodom nisu toliko povezani. Neki su Vogel proglasili za najljepšim ski-cetrom, a posebno će se dojmiti ako ga posjetite uslijed lijepog i sunčanog vremena. 


Najbolje uređen snow park u Sloveniji za skijaše i za snowboardere kao i terene za skijanje izvan uređenih staza, na dubokom snijegu, naći ćete na Voglu.  


No i mjesto je za cijelu obitelj, jer pruža sve - od najdulje staze u Sloveniji duge čak 7 kilometara (Žagarjev Greben) do laganih staza na kojima će "proplivati" i totalni početnici.

A oni koji ne skijaju oduševit će se "full moon walkom" odnosno noćnom šetnjom po stazama, koji se organizira jednom mjesečno. Isto tako, skijaške škole na Voglu se smatraju najbolje organiziranim školama skijanja i snowboardinga u Sloveniji. 


Jednom kad ogladnite od spuštanja širokim snježnim stazama na kojima obično nema velike gužve, Planinska koča nudi izvrstan grah i grah sa zeljem, a na kraju se možete posladiti i štrudlom od jabuka. 


Iako je smještaj omogućen i na samom skijalištu, ako želite prespavati u dolini, uputite se u EKO hotel Bohinj, prvi (više nije i jedini) samoodrživi hotel u Sloveniji. Njegov izvor vode na 400 metara dubine čini ga jedinstvenim takve vrste, dok se ona iskorištava čak i za grijanje, i to od otpadnih voda iz tuševa.

Uz ugodan smještaj u jednoj od 102 sobe, nudi i uživanje u vodenom parku, zabavu u areni za kuglanje, prekrasnoj spa-zoni na krovu hotela ili pak odlaskom u hotelsku kino dvoranu. Od njega do gondole na Voglu vozi se 10 kilometara, a stanica ski-busa za Vogel je ispred hotela, i njime je prijevoz besplatan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje