Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Složite kao profi košulje, plahte s gumicom, navlake za poplun

Navlake za poplune, ručnici, majice s kapuljačom, košulje, kao i još neke komade odjeće nije lako složiti u ormar tako da se ne zgužvaju i da kad ih tražimo ne napravimo nered

Foto: Facebook
2 komentara

Čak i nakon što pedantno izglačate odjeću, nije svejedno kako ćete je složiti i pospremiti u ormar, kako ne biste imali ružne pregibe i nabore na košulji ili majici, ili da plahte na kraju ne bi izgledale naborano kao da ih i niste peglali.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Majice

Da biste pravilno složili majicu, podignite i preklopite rukav i dio majice po zamišljenoj crti od vrata prema sredini. Potom rukav prebacite prema nazad i ponovite s drugom stranom. Zatim donji rub majice preklopite prema gornjem, tako da se rubovi spoje, pa onda majicu preklopite na pola, i još jednom. Tako ćete dobiti oblik veličine novčanika, koji možete umetnuti u ladicu između drugih majica.

POGLEDAJTE VIDEO KAKO SVE SAVRŠENO SLOŽITI:

Fold up! And watch these clever folding hacks!

Fold up! And watch these clever folding hacks!

Objavljuje Blossom u Petak, 17. svibnja 2019.

Plahte s gumicom

Za početak, na krevetu preklopite plahtu na pola, tako da rubove na donjem dijelu preokrenete prema van i umetnete ispod rubova gornjeg. Tako ćete dobiti četvrtastu plahtu s kojom je lakše baratati. Zatim preklopite donji dio, otprilike 30-ak centimetara, pa onda isti preklop napravite i sa strane, kako biste dobili urednu četvrtastu plohu i onda ju daljnjim preklapanjem složite na veličinu koja odgovara za spremanje u ladicu, ili ormar s ostatkom posteljine.  

Majica s kapuljačom

Slaganje do kapuljače ne razlikuje se bitno od slaganja ostalih majica: Okrenite ju tako da gledate u leđa majice, pa preklopite rub s rukavom, koji ćete okrenuti tako da oba rukava budu na sredini leđa. Potom preklopite majicu dva puta, pa ju uvucite u kapuljaču i malo zategnite vezicu kojom se kapuljača zatvara. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ručnici

Preklopite jedan kraj ručnika dijagonalno prema drugom, pa okrenite i na drugoj strani zarolajte do kraja i onda vrh dijagonale umetnite u preklop kako se ne bi odmatao. 

Navlaka za poplun

Umetnite posložene plahte u poplun, pa ga preklopite i slažite preklapajući na istu veličinu. U navlaku možete umetnuti i jastučnice, pa ćete tako cijeli komplet posteljine imati uredno složen, na jednom mjestu. 

Košulja

Na košuljama se nabori vide više nego na ostaloj odjeći, pa je važno postići da rubovi ostanu oštri. Zato si pomozite časopisom, ili komadom kartona koji je veličine A4 papira. Postavite ga na leđa, ispod okovratnika, tako da je otprilike na sredini ramena, pa jednu stranu s rukavom preklopite prema časopisu, tako da rukav ostane na sredini.

Zatim rukave preklopite tako da ne prelaze sredinu leđa, pa preklopite dno košulje prema ovratniku. Tada možete izvući karton iz košulje, koja će izgledati kao da ste ju tek uzeli s police u trgovini. 

Traperice 

Ako ih imate puno, ponekad ih je bolje zamotati, kako biste dobili na prostoru. Postavite ih na stol tako da jednom nogavicom preklopite drugu. Potom gornju nogavicu presavijte tako da tvori slovo V.

Foto: Shutterstock

Potom rolajte traperice od struka prema nogavici, pa na kraju umetnite jedan kraj smotuljka u nogavicu koju ste prethodno 'izvukli'. 

Puloveri 

Preklopite rukave na prednjoj strani pulovera, pa napravite preklop sa svake strane. Potom ih preklopite po dužini tri puta. 

Čarape

POGLEDAJTE VIDEO: 

Složite jednu preko druge u križ, pa preklopite jednu preko druge i na kraju preokrenite rub čarape. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

SLOMIO SE PRED KAMERAMA: Princ Harry zaplakao zbog Meghan, nije mogao izdržati

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message