Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Slušalice od mobitela redovito čistite - nevjerojatno su prljave

Slušalice od mobitela redovito čistite - nevjerojatno su prljave

U vašim slušalicama živi šest puta više bakterija nego na sudoperu i kuhinjskim površinama, a ako ih redovno ne očistite, zbog prekomjernog nakupljanja voska možete oštetiti sluh

VIDEO

Slušalice često koristimo dok idemo na posao, obavljamo narudžbe, radimo ili sjedimo za svojim stolom cijeli dan. I to je u redu - sve dok ih redovno čistimo. U protivnom, mogli biste se razboljeti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:30

Zašto trebate što prije očistiti vaše slušalice? 

Zato što u vašim slušalicama živi 2708 puta više bakterija nego na prosječnoj dasci za rezanje, šest puta više nego u sudoperu i 330 puta više nego na kuhinjskim površinama. Prema bolničkom centru Whittier iz Kalifornije, prljave slušalice mogu uzrokovati mnoštvo problema, uključujući alergijske reakcije, osip ili čak infekcije.

- Budući da su slušalice kompaktne, lako ih je svugdje ostaviti. Ako ih redovito ne očistite, u ušima vam se vjerojatno nakupila velika količina prljavštine i bakterija - objašnjava bolnički centar Whittier. Dakle, svaki put kada ih stavite u uho one vam prenose novu količinu bakterija i prljavštine.

couple listening music in gym

Osim što nose prljavštinu i bakterije, slušalice mogu povećati nakupljanje ušnog voska. Prekomjerno nakupljanje voska dovodi do oštećenja sluha. 

Ukratko, očistite slušalice barem jednom tjedno - i ne dijelite ih s drugima!

Za sve koji svakodnevno uživaju u slušanju glazbe ili podcasta, evo nekoliko savjeta za čišćenje slušalica koji će učiniti da vaše slušalice izgledaju potpuno novo te će pomoći u suzbijanju mogućih infekcija.

Sve što vam treba je 'meka, suha krpa bez dlaka', pamučni štapić za uši i samo malo svježe vode. Krpom obrišite nečistoće na površini slušalica. Zatim tom istom krpom prođite kabel od slušalica i očistite koliko možete. Očistite mikrofon i mrežicu zvučnika suhim pamučnim štapićem za uši umjesto mokrom krpom. Ostavite ih da se potpuno osuše prije upotrebe ili ih vratite u kutiju.

Odvratna istina što se događa s uhom dok nosite slušalice...
Odvratna istina što se događa s uhom dok nosite slušalice...

Da biste duboko očistili i dezinficirali slušalice:

Ako su vaše slušalice dotakli 'sapuni, šamponi, balzami, losioni, parfemi, deterdženti, kiseline, sredstvo za uklanjanje insekata, krema za sunčanje, ulje ili boja za kosu', obrisati ćete ih pomoću vlažne krpe i svježe vode. Pazite da u otvore ne dođe tekućina. Većina slušalica može doći u kontakt s vodom, ali nisu u potpunosti vodootporne. Ako koristite AirPods slušalice budite posebno oprezni jer priključci za punjenje ne smiju doći u kontakt s vodom. Kako biste osigurali da se vaše slušalice dodatno očiste i dezinficiraju, možda biste trebali nabaviti alkoholne maramice iz ljekarne ili s interneta. Takve maramice su dovoljno vlažne pa možete očistiti slušalice bez opasnosti da dođu u kontakt s vodom.

AirPods wireless headphones

Druga, malo starija metoda čišćenja slušalica je uz pomoć malo vode, sapuna i stare, ali čiste četkice za zube. Uz to, u vodu dodajte i mrvicu soli. Jednostavno umiješajte nekoliko kapi sapuna u pola šalice svježe vode, umočite četkicu za zube, istisnite višak vlage na papiru, a zatim vrlo nježno pomoću četkice očistite nečistoću s vaših slušalica, piše Realsimple.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti