Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Šminkanjem očiju na očigled se ‘mijenja’ osobnost žene

Šminkanjem očiju na očigled se ‘mijenja’ osobnost žene
4

Zahvaljujući znanosti, vizažisti u nekoliko poteza mogu promijeniti dojam koji će žena ostaviti, hoće li biti prijateljski ili odlučan, tolerantan ili pak tvrdoglav...

VIDEO

Prema zakonima fiziognomike, drevne nauke koja otkriva karakter prema izgledu lica, svaki oblik očiju odaje određene osobine. Jesu li ovalne, okrugle ili bademaste - blizu ili daleko postavljene, presudno je i šminkerima kako bi iskoristili znanje pa u nekoliko poteza vizualno povećali oči te otvorili pogled. 

Velik razmak između očiju (veći od širine oka) pokazuje tolerantan i dobronamjeran karakter. Kako bi široko postavljene oči djelovale što proporcionalnije na licu, pomoći će dvije ili tri nijanse iste boje. Tamnije nijanse sjenila nanesite na unutarnju stranu kapka, a za blizu postavljene oči iluziju razmaknutosti stvorit će svijetlo sjenilo na vanjskoj strani kapka. Takve usko postavljene oči na vanjskim rubovima kapaka moraju biti našminkane tamnijim nijansama. Prema fiziognomici, najčešće karakteriziraju samopouzdane i neovisne žene. Spuštene, “pospane” oči koje odaju analitični karakter “probudit” će mačkasti izgled. Svijetli korektor ili svjetlucavo sjenilo nanesite na untarnji kut oka, a tamnije na vanjski pregib potezima prema gore i van. Povucite crtu tušem tako da bude lagano zavinuta prema gore te nanesite puno maskare tako da trepavice budu usmjerene na vanjske kutove oka. 

Uvučeni kapci mogu se činiti nezahvalnima za šminkanje zato što se slabo vide, no svjetlucave nijanse golublje sive, pastelne ružičaste ili boje šampanjca otvorit će pogled. Tamnija nijansa na pregibu kapka stvorit će dojam dubine, ali ako imate uvučene oči, izbjegavajte tamna sjenila. Za večernji izgled uvijte trepavice te nanesite maskaru na gornje i donje trepavice.

Široko razmaknute oči

Tamniju nijansu nanesite na unutarnji kut kapka sve do sredine, a od sredine prema vanjskom kutu osjenčajte svjetlijim nijansama tako da prijelaz bude gotovo nevidljiv. Tušem ili olovkom za oči povucite liniju od sredine gornjega kapka prema unutarnjem dijelu zbog čega će oči djelovati bliže te duž donjega kapka. Uvijte trepavice i nanesite maskaru.

Blizu postavljene oči

Blizu postavljene oči većinom imaju samopouzdane i neovisne žene koje okolina može ponekad doživljavati kao tvrdoglave. Ako su oči male i preblizu, upotrijebite nekoliko svjetlijih nijansi iste boje. Neka od unutarnjeg dijela kapka prema vanjskom bude sve tamnije. Debele obrve vizualno smanjuju oči, a zabranjena je i crta na unutarnjoj strani donjega kapka koja će zatvoriti oko.

Prirodno mačkaste

Mačkaste oči su lagano zavinute prema gore, a prema fiziognomici, karakteriziraju pouzdanu, natjecateljsku ženu. Pristaju im gotovi svi stilovi šminkanja - od dugačke linije tuša koja prelazi granicu kapka (poput Audrey Hepburn) do razigranih pastelnih nijansi. Tanki potez bijelom ili svijetlom olovkom (poslužit će i svjetlucavo sjenilo) ispod donjega kapka otvorit će pogled. 

Tamna i mat sjenila

Iza ispupčenih očiju krije se zanimljiv karakter kojem su prijatelji i obitelj najvažniji. Pristaju im tamne, mat nijanse koje se nanose na cijeli kapak, a sjajna sjenila bolje je izbjegavati. Četkicom ili prstima izblijedite ga prema unutarnjem kutu oka. Ispod donjih trepavica nanesite svjetlije sjenilo da biste istaknuli područje oko očiju. Tuš ili olovku nanesite duž gornjeg i donjega kapka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje