Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
23 komentara

Šokantno! Beba se rodila bez nosa, može disati samo na usta

Bolnica u iračkom gradu Falluji objavljuje fotografije djece koja se rađaju s raznim anomalijama, a za mnoge je vjerojatno zaslužno američko oružje sa osiromašenim uranom

23 komentara

Neimenovano dijete iz Falluje u Iraku rodilo se bez nosa, diše samo kroz usta jer nema nikakvog otvora na mjestu gdje bi trebale biti nosnice. Radi se o vrlo rijetkom genetskom poremećaju koji se u medicinskoj literaturi naziva - arhinija. Svega stotinjak takvih slučajeva zabilježeno je u svijetu.

Osim toga, nesretno dijete ima i mikrocefaliju, stanje u kojemu se mozak ne razvija pravilno, a glava je manja od prosjeka.

Objavljuje ‎Birth defects in Fallujah العيوب الخلقية في مدينة الفلوجة‎ u Utorak, 12. ožujka 2019.

Neki tvrde da je možda ratno stanje i bombardiranje tog gradića od 300.000 stanovnika krivo za anomalije kod djece jer 15 posto beba rođenih u tom gradu ima neku urođenu manu. Bilo je sijamskih blizanaca, djece rođene sa viškom prstiju na nogama i rukama, rađala su se i bez udova...

Objavljuje ‎Birth defects in Fallujah العيوب الخلقية في مدينة الفلوجة‎ u Utorak, 12. ožujka 2019.

Američka vojska je u Iraku ostavila stotine tona toksičnog otpada, stoji u izvješću nizozemske mirovne skupine Pax iz 2014. godine. Gradove su napadali oružjem sa osiromašenim uranom pa ne čudi da se rađaju djeca s teškim deformacijama. Navodno ljudi u toj zemlji oboljevaju od raka češće nego od gripe.

U Falluji, ali i u ostalim mjestima, razina radioaktivnosti je veća od normale. Bolnica iz tog grada na Facebooku objavljuje fotografije djece koja se rađaju s raznim anomalijama, a pogledati ih možete OVDJE. Upozoravamo vas da su prizori zaista potresni.

IMALA JE GLAVU I UDOVE Beba u bebi: U tijelu nerođene curice rasla je njezina blizanka!

Što je točno arhinija?

To je nedostatak nosa i dijelova sustava zaduženih za osjet mirisa. Postoje dvije vrste - kongenitalna arhinija kada se čovjek s tom dijagnozom rodi ili stečena u kojoj naknadno dolazi do gubitka nosa zbog raka, infekcije ili nesreće.

Ponekad je potpuna, sa nedostatkom svioh dijelova nosa i osjeta mirisa, a katkad djelomična kada nedostaju samo vanjski dijelovi nosa i sustav odgovoran za osjet mirisa, prenosi Daily Mail.

S NJIMA MNOGI VARAJU U VEZI: Ovo su 3 najseksi horoskopska znaka kojima nitko ne može odoljeti

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message