Lifestyle

Komentari 0

Španjolci oduševljeni: Izvučeni dobitnici najveće božićne lutrije

Španjolci oduševljeni: Izvučeni dobitnici najveće božićne lutrije

Božićna lutrija u Španjolskoj apsolutni je hit i tradicija, a ove je godine 2,4 milijarde eura podijeljeno između 72.897 dobitnika. Ovakav dobitak, pogotovo u ovoj godini, je neprocjenjiv

 Euforija, šampanjac, konfete, sretni dobitnici na tradicionalnoj božićnoj lutriji El Gordo, a riječ je najizdašnijoj lutriji svijetu, podijelili su 2,4 milijarde eura i imaju dvostruko više razloga za slaviti jer su zgoditke osvojili u godini obilježenoj pandemijom.

Lutrija koja datira od 1892., a dobitnici se tradicionalno izvlače 22. prosinca u Madridu, izuzetno je popularna u Španjolskoj gdje brojne obitelji, skupine prijatelja ili kolega kolektivno kupuju lutrijske listiće koji se prodaju po 20 eura ili ih daruju kao poklone za blagdane. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ukupna svota dijeli se na mnoštvo dobitnika, posebno između onih koji su osvojili glavnu nagradu, popularnog 'debeljka' (španjolski El Gordo), a ove godine osvojio ju je broj 72.897.

Izvlačenje lutrije, a tradicionalno dobitne brojeve pjevaju djeca jedne škole u Madridu, Španjolci prate izravnim televizijskim prijenosom, a rezultati krase naslovnice svih medija.

Zbog pandemije ove je godine učinjen presedan te je izvlačenje obavljeno bez publike.

Televizijske kuće su kao i svake godine emitirale scene eksplozije oduševljenja dobitnika ispred prodajnih mjesta na kojem su sretnici kupili dobitne brojeve.

Bilo je i grljenja, a neki su sudionici privremeno skinuli maske, koje se u Španjolskoj moraju obvezno nositi i na otvorenom. 

U godini pandemije i posljedične gospodarske krize, dobitak na lutriji El Gordo znači mnogo više nego inače, posebno jer je Španjolska jedna od država najteže pogođenih pandemijom.
POGLEDAJTE FINALE PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA 'PILAJ PO SVOM':

Najčitaniji članci