Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Spasite se 'živčanog sloma': Top savjeti s kojima ćete doma lako i profesionalno odrezati šiške

Spasite se 'živčanog sloma': Top savjeti s kojima ćete doma lako i profesionalno odrezati šiške

Koliko ćete kose uzeti za šiške će odredit koliko će vam šiške biti guste. Ako ih već imate i želite ih samo podšišati i urediti, jednostavno odvojite taj dio kose od ostatka

VIDEO

Iako obično koštaju manje od klasičnog šišanja, mjesečni odlasci u frizerski salon samo radi brzog podrezivanja šiški nisu uvijek unutar proračuna (posebno sada, s obzirom na trenutnu gospodarsku klimu). 

POGLEDAJTE VIDEO: Začuđujuća metoda 

Pokretanje videa...

Ne pere kosu VIDEO

Kao rezultat toga, mnogi su ljudi počeli preskakati odlaske kod frizera i uzeli su stvari u svoje ruke - ali šišanje vlastite kose kod kuće može biti zastrašujuće i - imati nepoželjne posljedice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali, tome je odlučio doskočiti stručni stilist Brad Mondo koji je nedavno objavio TikTok vodič u kojemu je objasnio kako uspješno podšišati svoje šiške - kod kuće:

@bradmondonyc I've been asked that too many times. Here is a quick tutorial for curtain bangs styling! #curtainbangs #howtostylecurtainbangs #hairstyle ♬ original sound - Brad Mondo

Donosimo vam kratak pregled onoga što učiniti (a što izbjegavati) kako biste i vi mogli sami urediti svoje šiške:

1. Pripremite potreban alat.

Ako ćete kosu šišati kod kuće, najbolje je uložiti u neki visokokvalitetni alat. Obavezno nabavite par finih škara za šišanje, češalj s finim zupcima i bočicu s kvalitetnim raspršivačem. Ovo posljednje nije obavezno, ali će uvelike olakšati proces.

2. Namočite kosu.

Za podrezivanje šiški ne morate nužno smočiti cijelu glavu. Samo uzmite svoju bočicu s raspršivačem i našpricajte prednji dio kose s obje strane. Ne mora čak ni biti mokar, dovoljno je da kosa bude vlažna. 

3. Podijelite kosu.

Zatim treba podijeliti kosu gdje god prirodno pada (iako će srednji razdjeljak biti najbolji za 'zavjesa' šiške). Zatim, idući od prednjeg dijela glave prema stražnjem dijelu, uzmite 2,5 do 4 centimetra kose sa svake strane. 

- Ako želite pune i guste šiške treba uzeti više kose. Ako želite tanje šiške, radite s manje kose - objašnjava Mondo.

Koliko ćete kose uzeti za šiške će odredit koliko će vam šiške biti guste. Ako već imate šiške koje su vam izrasle, jednostavno odvojite taj dio kose od ostatka. 

- Kada začešljate svoje razdijeljene dijelove kose prema naprijed, trebali biste vidjeti oblik trokuta - kaže Mondo i dodaje da trebate 'uhvatiti više ili manje pramenova kako biste ujednačili taj dio trokuta s obje strane.'

Zimska njega suhih usana: Ne zaboravite na osnovne rituale
Zimska njega suhih usana: Ne zaboravite na osnovne rituale

4. Pripremite svoj 'X' potez.

Ključ za stvaranje lijepih šiški u obliku zavjesa je sljedeći: povucite jedan dio kose (bilo lijevu ili desnu stranu) na suprotnu stranu - zamislite to kao da crtate 'X'. Provjerite je li kosa počešljana i ravna kada to radite.

- Kad vaša kosa nije ravna (čitaj: tone pramenova naslaganih jedan na drugi), bit će teže ravnomjerno ošišati kosu. Zamislite to kao rezanje ravne, razvaljane kore za pizzu u odnosu na kuglu tijesta - objašnjava.

5. Uđite u početni rez.

Nakon što počešljate kosu i povučete je na suprotnu stranu, trebate odrediti koju duljinu šiški želite. Gdje god da je ta duljina, ciljajte malo ispod tog jer ih kasnije uvijek možete skratiti.

Super trik za stavljanje maskare koji će vam dati više volumena
Super trik za stavljanje maskare koji će vam dati više volumena

Držeći ravni dio kose između dva prsta, ošišajte kosu tako da škare držite vodoravno, a ne okomito.

6. Ujednačite šiške i završite uokvirivanjem lica.

Nakon što napravite početni rez s obje strane, poželjet ćete ih usporediti kako biste bili sigurni da su jednaki. Začešljajte šiške točno ispred lica i podrežite sve neravne vrhove.

- Nakon toga, vrijeme je za stiliziranje. Ako odlučite koristiti vruće alate, najbolje je šiške dobro ispuhati i stilizirati okruglom četkom. To će vam pomoći da jasnije vidite rez kako biste mogli podrezati sve neravne krajeve - savjetuje Mondo.

Kad sušite šiške fenom, možete započeti okretanjem okrugle četke ispod šiški i ispred lica. Zatim, dok je četka još uvijek ispod šiški, uzmite svaki dio i osušite ga sušilom za kosu povlačeći kosu na stranu na koju želite da vam šiške padaju. 

- Opet, ovo će pomoći da se postigne 'swoosh' efekt šiški na zavjesama - kaže.

Ako prvi put šišate svoje šiške u obliku zavjesa, dovršite ih slojevima koji uokviruju lice, kaže Mondo. 

Prirodna kozmetika: Znate li što je to kastilni sapun, čemu služi i kako ga napraviti kod kuće?
Prirodna kozmetika: Znate li što je to kastilni sapun, čemu služi i kako ga napraviti kod kuće?

- Htjet ćete napraviti ovaj korak na suhoj kosi, kao što je prikazao u videu. Sljedeći najbliži prednji dio kose (odmah iza šiški) podrežite malo kraće od vašeg najduljeg sloja, od najkraćeg sprijeda do najdužeg straga. Zamislite rezanje u dijagonalnoj liniji - objašnjava.

Ovo ne mora biti dramatično - tek toliko da dodate dimenziju kosi i spriječite dramatičnu promjenu duljine od šiški do najdužih slojeva kose piše MBG Style.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno