Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Spokoj, strast i ljekovitost kriju se u srcu dragulja

Spokoj, strast i ljekovitost kriju se u srcu dragulja
6

Druga polovica godine otkriva da mjesecom lipnjom vlada kamen vječne vatre rubin, kolovozom peridot, a rujnom uravnoteženi safir

VIDEO

SRPANJ - RUBIN
Stari Hindusi vjerovali su da srpanjski kamen rubin ima unutrašnji plamen koji se ne može ugasiti. Po jačini, rubin je drugi nakon dijamanta. Smatraju se simbolom vječne ljubavi. Vjeruje se da rubin tamni ako je njegov vlasnik u opasnosti. Njegova duboka crvena boja vlasniku donosi vatru kroz strast, ljubav, maštu i motivaciju. Pomaže očistiti tijelo od otrova i jača cirkulaciju.

KOLOVOZ - PERIDOT
Peridot se formira duboko u unutrašnjosti zemlje gdje, po vjerovanju, apsorbira mističnost i iscjeliteljske moći. Ima ga u nijansama od svijetle limun boje do maslinasto-zelene. Peridot se smatra vizionarskim kamenom koji nositelju donosi razumijevanje njegova postojanja i sudbine. Potiče radost i sklapanje čvrstih veza, tjera ljubomoru i bijes te osigurava vjernost.

RUJAN - SAFIR
Plavi safir poznat je i kao kamen mudraca koji obnavlja čovjekovu ravnotežu fizički, emocionalno i duhovno. Donosi radost, spokoj i dobrotu. Vjeruje se da plavi safir olakšava komunikaciju između prijatelja i kolega te potiče iskrenost i poštenje među njima. Djeluje povoljno na živčani sustav, a vjeruje se da liječi štitnjaču, jača krvne žile i smiruje lupanje srca.

LISTOPAD - OPAL
Opal mijenja boje pa se zato vjeruje da odražava raspoloženje vlasnika. Stari Rimljani smatrali su opal simbolom čistoće i nade, a on je i nacionalni kamen Australije. Nošenje opala može poboljšati maštu, inspiraciju, originalnost i kreativnost. Opal se koristio za izazivanje mističnih i duhovnih vizija, a vjeruje se i da otkriva dušu vlasnika. On pročišćava bubrege i krv te regulira insulin, a vjeruje se i da olakšava porod.

STUDENI - TOPAZ
Studeni za kamen ima žuti topaz za koji se smatra da grije srce još od vremena starog Egipta. Oni su smatrali da svoju zlatnu boju dobiva od boga sunca Ra, a Hindusima je bio svet. Smatra se kamenom moći, zaštite i snage. Stimulira inteligenciju i krativnost vlasnika, a zbog jarke boje simbol je iskrene ljubavi. Potiče suosjećanje i ljubaznost, a vjeruje se se i da umiruje stres te harmonizira osjećaje. Pomaže i kod nesanice.

PROSINAC - TIRKIZ
Nebeski kamen, nježni tirkiz u starom se Egiptu smatrao kamenom života. Prvi Amerikanci vjerovali su da tirkiz svet te da donosi energiju s neba na zemlju. U mnogim kulturama se vjerovalo da liječi. Jedno od vjerovanja kaže da ako čovjek nosi tirkiz blizu bolnog mjesta, kamen će apsorbirati tu negativnu energiju. Narukvica od tirkiza navodno pročišćuje krv, a nošenje kamena može izliječiti astmu, pluća i bolno grlo.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'