Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Spremni za more: Kako odabrati savršeni badić po obliku tijela

Spremni za more: Kako odabrati savršeni badić po obliku tijela

Iako otkrivamo čitavo tijelo te badić pokriva manji dio kože, ipak nekim trikovima i vizualnim forama možemo postići balans koji će smanjiti dojam na nečemu što smatramo da treba 'sakriti'

VIDEO

Postoji nekoliko tipova građe i oblika tijela po kojima se lako ravnati. Naime, tu su jabuka, to je tijelo koje ima uža ramena, prosječne grudi te tanje noge i jači struk, zatim kruška koja ima jaču stražnjicu. No tu su i pješčani sat koji ima naglašeni struk te pravokutnik, to je građa na kojoj se ništa posebno ne ističe, zovemo je i sportskom.

Posljednjih su godina moderni volani i razni detalji na badićima od kojih poneki izgledaju dobro i za neki izlazak - uz hlače ili suknju. No prvo je dobro shvatiti o kojem se tipu tijela radi. Od boja biramo jače jer je ipak riječ o ljetu, no one privlače pažnju, stoga je bitno na kojem djelu badića se nalaze. Biranje badića igra je proporcija, stoga uzimamo u obzir siluetu i njezine dimenzije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mirna Maras u badiću se hvali zavidnim trbušnjacima 00:47

Tip jabuke

Ovaj tip građe ima uža ramena te su grudi prosječne veličine, uz tanje noge. Problematično je područje trbuha te se ono zna debljati s godinama. Stoga su tu badići koji prekrivaju, odnosno smanjuju dojam na tom području. Poslužit će badići s gaćicama koji prekrivaju struk i trbuh, to je retro kroj koji se prije par sezona vratio u modu.

Idealni su krojevi koji naglašavaju ramena i bokove, kako bi se struk vizualno smanjio.

Super su forme koje su tamnije na sredini, a na naramenicama se dešava kreativnost - volani, mašne i slično.

Osim toga, tanje noge treba naglasiti, stoga su super i badići, odnosno gaće visoko rezane, nešto kao što se nosilo u 80-tima, a što je opet moderno.

I gornji dio možemo iskoristiti kao stilsku prednost - neka dekolte bude oblika V, odnosno dublji, kako bismo dobili dojam da je struk uži.

Malo stilske zabave: Prugaste hlače u varijanti s crvenom
Malo stilske zabave: Prugaste hlače u varijanti s crvenom

Sve su to vizualne igre i trikovi kojima mijenjamo dojam siluete.

Tip kruške

Ovdje su također u pitanju uža, neutralna ramena, no stražnjica je veća.

Struk je uzak, grudi klasične, stoga je dobro naglasiti gornji dio, kako bi silueta bila u balansu.

Veća stražnjica na tom tipu tijela je ona koja diktira biranje kroja kad je riječ o odijevanju. Stoga, naglasak na ramena, naramenice, detalje oko korzeta, bez obzira na veličinu grudi.

Suknja maksimalne dužine: Sivi ton lijepo ide uz sve druge boje
Suknja maksimalne dužine: Sivi ton lijepo ide uz sve druge boje

Kad je riječ o dvodijelnim kostimima, super su oni koji imaju nešto atraktivniji grudnjak, primjerice s debljim trakama, kao sportski top i slično.

Tip pješčanog sata

Ovaj tip često proglašavamo idealnim, upravo radi sklada figure. Naravno da se ovdje radi o velikom izboru badića, kreativnosti nema granica.

Ovdje se može osoba igrati kreativnim pristupom - nositi primjerice floralne motive dolje i pruge gore ili neki sličan zabavan hibrid stilova i motiva.

No ako primjerice uzmete gore tamne tonove, dolje nešto svijetlo, dat će naglasak na donjem dijelu tijela. Naime, ako je figura u balansu, lako je naglasiti ono što želimo - grudi, struk, stražnjicu ili ramena. Ako želite naglasiti gornji dio figure, jednostavno neka gaćice budu tamnije.

Za ramena su super volani, danas su oni u fokusu dizajnera kolekcija za more i odmor.

Nose se topići slični korzetima, pogledajte što sve ima u ponudi
Nose se topići slični korzetima, pogledajte što sve ima u ponudi

Što se tiče jednodijelnih, bolje je nositi neki visoko rezani na bokovima, jer noge mogu djelovati kratko ako su gaćice spuštene, zatvorenije.

Tip pravokutnika - sportski

Sportska građa je dječačka građa tijela te ima šira ramena, manje grudi te uske bokove.

Za naglašavanje ženstvenosti ove građe idealni su detalji poput mašni i volana, ali i razni floralni motivi.

Baza badića može biti nešto ženstvenija, naglasak je na struk i dekolte. Od detalja birajte sitne trakice, vezice i slične elemente koji će silueti dati dojam romantike.

Ovdje je dobra ideja i badić s remenom koji će dati naglasak na struk.

Također, treba se sjetiti da noge djeluju duže ako su gaćice visoko rezane. No, ako se radi o kratkom trupu, visoko rezane gaće će ga dodatno skratiti, stoga neka rez bude srednje visine.

Kad je riječ o kratkim nogama - visoke gaćice će ih vizualno produljiti, stoga je to uvijek dobra ideja. Također, produljit će ih i detalj na struku, od tankog remena do cvijeta ili pak atraktivnog motiva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka
POSEBAN RECEPT

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka

Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom
Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati
ŠTO ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje