Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Srodne duše: Pet parova koji si najbolje pašu po eneagramu

Srodne duše: Pet parova koji si najbolje pašu po eneagramu

Kompatibilnost je zeznuta stvar. Iako je idealno imati barem nekoliko zajedničkih stvari s partnerom/icom, ne želite biti previše slični, to može biti dosadno, a potencijalno i problematično

VIDEO

Eneagram (dolazi od grč. riječi ennea što znači devet i gramma što znači znak ili lik) predstavlja vrlo staru tipologiju koja opisuje devet različitih karaktera. Sadrži unutarnju dinamiku kojoj su cilj promjene i predstavljen je u obliku kružnice. Na obodu je raspoređeno devet točaka, udaljenih jedna od druge za četrdeset stupnjeva, brojeva od 1 do 9 posloženih u smjeru kazaljke na satu. Svaki od brojeva eneagrama upućuje na određeno stanje energije, a linije spajanja ukazuju na dinamiku između specifičnih točaka energije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:28

Tipovi osobnosti prema eneagramu:

1. Reformatori

Reformatore motiviraju ideje savršenstva, jer teže vlastitom poboljšanju i poboljšanju svih i svega što ih okružuje. U stalnoj su potrazi za ravnotežom i istinskim zadovoljstvom. Često mogu biti licemjerni ili kritički nastrojeni.

2. Pomagači

Iskrena osobnost koja teži istinskoj ljubavi i poštivanju. Često ih se gleda kao laskavce, posesivne i emotivne, ali duboko u sebi oni su puni ljubavi, društveno prilagodljivi i nesebični.

3. Pobjednici

Ovaj tip osobnosti traži odobravanje za sve svoje akcije. Boje se da će biti bezvrijedni ili odbačeni. Ponekad se previše trude kako bi dobili odobrenje ili priznanje.

4. Individualisti

Individualisti teže biti jedinstveni. Jako su talentirani i iskorištavaju svoj multitalent kako bi se izrazili i kreirali umjetnost.

5. Istraživači

Oni su vizionari i filozofi. Konstantno ispituju stvari, razmišljaju o njima i teže usavršavanju određenih koncepata. Lako mijenjaju perspektive.

6. Lojalisti

Oni su posvećeni svojim najmilijima, ali kod njih postoji veliki strah da će biti odbačeni. Traže potporu drugih isto onoliko koliko je i daju. Cijene inicijativu i vodstvo. Strahuju od najgoreg i stalno paze na eventualnu štetu.

7. Entuzijasti

Ovaj tip je najveći pustolov od svih devet modela. Obično su slobodnog duha, ekstrovertirani i istražuju, žele iskusiti nova iskustva. Boje se samo da će biti zarobljeni ili da će zaglaviti u rutini.

8. Izazivači

Izazivači imaju jako volju, gledaju naprijed, moćni su i učinkoviti. Drugi ih doživljavaju kao pomalo tupe, arogantne i sklone sukobljavanju. To su njihove povremene osobine, ali oni djeluju tako da štite ono što im je važno.

9. Mirotvorci

Oni zagovaraju mir i bore se za unutarnje i vanjsko zadovoljstvo. Doživljavaju ih kao slabe osobnosti, ali oni se ne žele isticati. Samouvjereni su, optimistični, ne osuđuju druge i tolerantni su.

Kako reagirate na uvrede? To otkriva jeste li psihički jaki ili ne
Kako reagirate na uvrede? To otkriva jeste li psihički jaki ili ne

Po eneagramu možete odrediti i tko bi mogao biti vaša srodna duša, a ovo su najkompatibilniji parovi prema toj tipologiji, piše EliteDaily.

Šest i Osam

Šestice i Osmice su visoko odgovorne i posvećene te do određene mjere pomalo nepovjerljive prema svijetu. Ono što je izvanredno u ovom uparivanju je to što jedan može ublažiti najdublje strahove drugog. Nepogrešiva ​​odanost i predanost Osmice mogu pomoći Šestici da se manje boji napuštanja, dok iskrenost i pouzdanost Šestice mogu pomoći Osmici da ne sumnja u namjere svog partnera.

Šestice uvelike imaju koristi od stabilnih veza, a Osmice to definitivno mogu ponuditi. Štoviše, Šestica može računati da će Osmica uvijek biti otvorena o svojim planovima, tako da se nikad neće morati zanositi svojim tjeskobnim razmišljanjima o najgorim ishodima. U međuvremenu, Šestica može unijeti malo topline, osjetljivosti i zaigranosti u odnos, što pomaže Osmici da bude malo ranjivija i pokaže svoju mekšu stranu. Kako ovo dvoje grade međusobno povjerenje, to je veza koja s vremenom može samo ojačati.

Dva i Tri

Dvojke i trojke ne dijele samo neke zajedničke interese, već imaju sličnu karizmu, razinu energije i emocionalne potrebe. To čini ovo poprilično moćnom kombinacijom.

Jedan od razloga zašto su toliko kompatibilni jest taj što oboje slobodno i velikodušno daju pohvale, što je važno jer oboje za tim žude više od drugih. U ovoj vezi nitko se neće pitati što onaj drugi osjeća i svi će se osjećati cijenjeno. Brižna Dvojka daje vrlo ambicioznoj Trojki svu potrebnu podršku za uspjeh, dok Trojka može motivirati i ohrabriti Dvojku da se usredotoči ​​na vlastiti potencijal, a ne da troši svu svoju energiju na pomoć drugima.

I ne samo to, oboje su poznati po tome što su društveni i šarmantni, što znači da mogu zajednički dijeliti i graditi živahan društveni život.

Pronjuškali smo tvorničkim dućanima i našli: Čarapice od 3 kn, a masivni krevet i za 528 kn
Pronjuškali smo tvorničkim dućanima i našli: Čarapice od 3 kn, a masivni krevet i za 528 kn

Jedan i Sedam

Jedinice su u stalnoj potrazi za poboljšanjem, prema sebi imaju velika očekivanja, a njihov unutarnji kritičar ponekad ih može i sputati. Dobro se podudaraju s karakterima koji im mogu pomoći da se opuste, prihvate sve nesavršenosti u životu i budu malo manje strogi prema sebi. Ne postoji tip koji bolje odgovara ovom opisu od opuštene i vesele Sedmice.

Ovo je klasični scenarij privlačenja suprotnosti. Dok Jedinice u vezu donose marljivost, organiziranost i posvećenost detaljima, Sedmice donose znatiželju, osjećaj avanture i spontanost. U osnovi, Jedinica može pomoći Sedmici da ustraje u svojim vizijama i ciljevima, dok Sedmica može nadahnuti Jedinicu da se povremeno zabavi, kao i da održi svoju idealističku prirodu čak i kad osjećaju da nisu uspjeli.

Ilustracije ljubavnih veza

Četiri i Devet

Četvorke su poznate po tome da su osjetljive i vođene emocijama. Zato je prilagodljiva Devetka tako prikladan partner, jer pozdravlja svako raspoloženje i emocionalno stanje Četvorke, koje se zbog toga osjećaju sigurno u svakom trenutku. Istodobno, Četvorka može u ležernoj Devetki probuditi strast. 

Četvorka se može osjećati odbačeno, ali na sreću, Devetke su toliko nježne i pune podrške da mogu pronaći način za komunikaciju o škakljivim temama, a da nikada ne povrijede tuđe osjećaje. Četvorka pak može Devetku potaknuti da se češće zauzima za sebe i bude otvorenija o svojim potrebama i željama.

Četvorke su i jedini tip u eneagramu koji se slaže sam sa sobom.

Budite se umorni? Ostavite se hrane i mobitela prije spavanja
Budite se umorni? Ostavite se hrane i mobitela prije spavanja

Pet i Jedan

Budući da su Jedinice prilično neovisne i često su fokusirane na svoju karijeru, privlači ih urođena samodostatnost Petice. Omogućuje im da nastave raditi svoje, a da se ne osjećaju krivima. Petice u međuvremenu cijene odanost i predanost Jedinice, jer im to pomaže ugušiti skeptika u njima. Budući da su oba tipa vrlo pronicljiva i uvijek željne učenja, ovo partnerstvo može donijeti neka duboka otkrića.

Oboje su prilično analitički nastrojeni, praktične su prirode i usredotočeni na činjenice. Oboje također cijene objektivnost. Te sličnosti mogu pomoći u sukobima jer ne dopuštaju da im osjećaji zamućuju prosudbu. Budući da oboje žude za intelektualnom stimulacijom, u slobodno vrijeme mogu lako pronaći hobije i aktivnosti kojima bi se povezali. Možda je najvažnije što su oboje nevjerojatno svjesni osobnih granica i poštuju ih, što im može omogućiti da od samog početka izgrade čvrst temelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi