Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Stakla, brisači i brave na autu neće se zalediti uz 8 top trikova

Stakla, brisači i brave na autu neće se zalediti uz 8 top trikova

Ne čekajte jutro da bi se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom. Život će vam biti puno lakši ako djelujete unaprijed, a za to doista nije potrebno puno vremena

VIDEO

 Tu je 8 odličnih savjeta kako da vam se ne zaledi ni staklo, niti, vrata, a ni brava i kako si pomoći ako se to dogodi:

1. Birajte istok 

Imate li mogućnosti, uvijek automobil parkirajte tako da prednji dio bude okrenut na istok, po mogućnosti da ga ne zaklanjaju zgrade i kuće. Tako će prve jutarnje zrake polako otapati led na vjetrobranskom staklu.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi da se auto ne smrzne preko noći

Pokretanje videa...

struganje leda 01:33

2. Pomaže alkohol i sapun 

Napravite tekućinu za odleđivanje stakla koju ćete ujutro samo pošpricati po ledu. U bocu stavite litru alkohola, decilitar vode i 1 čajnu žlicu deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte. Postoji još jedan recept - ulijte u bocu s raspršivačem alkohol i vodu u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode). 

3. Zaštitite brave od leda 

Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko  noći. 

4. Da se vrata ne zalede 

Vrlo je jednostavno, sve što trebate napraviti je premazati gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje. Napravite to čim izađete iz vozila kako bi naredno jutro bez problema otvorili vrata.

5. Snađite se  

Ako se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu - posegnite za bankovnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sjesti u auto i odvesti se kući.

6. Čarape na brisače 

Da, dobro ste pročitali. Navucite stare čarape na brisače kako ih ujutro ne bi našli "zalijepljene" za zaleđeno staklo. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalijepiti.

Naduti ste od sve te hrane? Ova 2-minutna poza će vam olakšati
Naduti ste od sve te hrane? Ova 2-minutna poza će vam olakšati

7. Zaštita za retrovizore 

Vanjski retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične vrećice. Možete ih omotati i gumenom trakom, prenosi portal remedydaily.com.

8. Stavite karton na stakla 

Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopće ne zalede koji vozači često koriste. Umjesto kartona možete staviti i stari ručnik. 

OPREZ!  Zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji zbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith