Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stare i nove novogodišnje odluke poznatih Hrvata

Stare i nove novogodišnje odluke poznatih Hrvata
5

Danijela Trbović prestala je pušiti zahvaljujući novogodišnjoj odluci dok Duško Ćurlić priznaje kako svaki put odluči smršavjeti, no krši obećano

VIDEO

Odluka o “objavi rata” suvišnim kilogramima jedna je od najpopularnijih novogodišnjih odluka širom svijeta. Kako biste je uspješno ostvarili, važno je postaviti razumne i ostvarive ciljeve te ustrajati u provođenju odabranog programa mršavljenja. Odluka da od Nove godine ozbiljnije prionete vježbanju vrlo je korisna jer redovito vježbanje blagotvorno djeluje na zdravlje čitavog organizma, ali i na održavanje vitke linije.
Ako ste i vi, poput mnogih pušača, odlučili da ćete u novogodišnjoj noći ugasiti svoju posljednju cigaretu, pomozite si da tu zdravu odluku provedete u djelo. I sama pomisao da ćete ostatak života proživjeti oslobođeni od štetne ovisnosti o cigareti, dovoljan je motiv da ustrajete u toj odluci. Razni nikotinski nadomjesci i terapije mogu vam olakšati teško prijelazno razdoblje iz svijeta pušača u svijet nepušača.

ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJE
Velike odluke, ako su potrebne, donose se onda kada 'sazriju’ u glavi i ne ovise o novoj godini ili bilo kojem drugom datumu, smatra Luka Nižetić.
- Samo da je zdravlja. Ako se sve radi umjereno, ostalo je lako - zaključio je pjevač. Za sve se drugo čovjek može sam pobrinuti.

PRESTALA JE PUŠITI
Danijela Trbović sudbonosne odluke ne donosi često, ali ako odluči, onda je čvrsta i ustrajna.
- Bez flastera, nikotinskih žvakaćih guma ili bilo kakve druge pomoći, prije sedam godina prestala sam pušiti zahvaljujući novogodišnjoj odluci - kaže rječita voditeljica.

ŽELI STUDIJ PRIVESTI KRAJU
Za takvim odlukama Lana Jurčević, kaže, nema potrebe.
- Nemam poroka kojeg bi se morala odricati, a do sada sam koliko-toliko uspijevala raditi stvari što sam ispravnije mogla. Ipak, kaže kako u 2008. želi studiranje privesti kraju, a sve ostalo “ide glatko i pod kontrolom je”.

DOBRO JE DOK MI ODLUČUJEMO
Da je uz dobro zdravlje sve drugo lako, misli i Vedrana Rudan.
- Nakon određene dobi, sve manje odlučujemo sami, a sve više odluke donose naši organi -
duhovito je istaknula poznata spisateljica, kolumnistica i novinarka. Tako u novoj godini svima, prije svega, priželjkuje zdravlje.

SVAKE GODINE KRŠI OBEĆANO
Duško Ćurlić svake godine sam sebi obeća da će smršavjeti, prestati pušiti te da će se manje živcirati. Odluku prije ili kasnije prekrši. No to ga nije pokolebalo:
- U 2008. odlučio sam ući bez cigarete. Hoću li biti uspješan, pitajte me za godinu dana - našalio se televizijski voditelj.

NOVA GODINA POMAŽE BROJATI
Nova godina Željku Pervanu znači koliko i Dan boraca - dakle ništa, našalio se. Za obećanje je važna odlučnost, a ne datum.
- Obično se misli da će nova godina pomoći ljudima okrenuti novu stranicu. A i lakše će izbrojati prije koliko su promijenili neki dio svog života - kaže komičar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Ovo su najbolji očevi Zodijaka
KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

Ovo su najbolji očevi Zodijaka

Iako svi horoskopski znakovi mogu briljirati kao očevi, neki bi se u toj ulozi trebali bolje snalaziti na temelju karakteristika koje su im zvijezde dodijelile prema datumu rođenja
10 navika koje vam stvaraju stres: Kukanje, kašnjenje, kava
OPUSTITE SE!

10 navika koje vam stvaraju stres: Kukanje, kašnjenje, kava

Stres kod ljudi ne potiču samo vanjski utjecaji, često sami sebe dovodimo u stresne situacije zbog loših navika kojih nismo ni svjesni. Provjerite koje to navike uzrokuju ljudima najviše stresa